"Hayali Dahi Kurulamayan Birçok Hizmeti Hayata Geçirdik"
26 Kasım 2023, Pazar

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Bizim gerçekleştirdiğimiz birçok projeyi kimse hayal edemiyordu. Biz hayali dahi kurulamayan birçok hizmeti üyelerimiz için hayata geçirdik" dedi. 

Sağlık-Sen Amasya Şubesi'nin İl Divan Toplantısı Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda teşkilat mensuplarının sorularını da yanıtlayan Genel Merkez Yönetimi, temsilcilere Temsilcilik Belgelerini de verdi. 

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen'in kurulmasıyla sendikal mücadelenin yeni bir zemine oturduğunu söyleyerek, "Merhum Mehmet Akif İnan ağabey Memur-Sen'i kurarak sendikal mücadeleye yeni bir soluk getirdi. Sendikal mücadelenin nasıl yapılacağını herkese gösterdi. Sağlık-Sen olarak bugün kuruluş anlayışımızla çalışmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz" dedi. 

“Yakın Zamanda Sağlık-Sen Kreşleri Açılacak”

Yakın dönemde Sağlık-Sen kreşlerinin açılacağını duyuran Doğan, "Sağlık çalışanlarımızın en önemli sorunu olan kreş sorununu çözmek için çalışıyoruz. Yakın zamanda Sağlık-Sen kreşlerinin açılmasıyla yeni bir hizmeti üyelerimize sunmuş olacağız. Bizim derdimiz var ve bu dertle çalışıyor birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bizim gerçekleştirdiğimiz birçok projeyi kimse hayal edemiyordu. Biz hayali dahi kurulamayan birçok hizmeti üyelerimiz için hayata geçirdik" diye konuştu. 

"3 Konuyu Sürekli Gündemde Tutuyoruz" 

TBMM'de yaptıkları ziyaretlerden bahseden Doğan, "TBMM'de Sağlık Komisyonu üyelerini ve sağlık kökenli milletvekillerini ziyaret ederek hekimin, hemşirenin, ebenin, paramediğin, acil tıp teknisyenin, anestezi teknisyeninin, aile hekimliği çalışanlarının, sosyal hizmet uzmanının sorunlarını anlatıyoruz. Bu ziyaretlerde önem verdiğimiz 3 konu var. Üniversite hastanesi çalışanlarına tayin hakkı verilmesi, nöbet ücretlerinin artırılması ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların genel idari hizmetler kadrosuna geçirilmesi. Bu 3 konu yıllardır çözüm bekliyor. Bu sorunların çözülmesi için her platformda mücadeleye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Taban Katsayılarına 5 Puanlık Artış Yapılmasını Sağladık 

Sağlık-Sen teşkilatının sürekli sahada olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, "Görüyoruz ki bizim teşkilatımız sürekli sahada, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında. İşte bu bizim anlayışımızı gösteriyor. Belirli dönemlerde ortaya çıkan bir sendika değiliz. Her zaman üyemizin yanındayız. Sorunlarının çözülmesi için gayret gösteriyoruz" dedi.

7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinden ve kazanımlardan bahseden Irgatoğlu, "Bu toplu sözleşmede önemli ve kıymetli kazanımlar elde ettik. Bunlardan biri de sağlık hizmetleri sınıfında olan arkadaşlarımızın taban katsayılarına 5 puanlık artış yapılmasıydı. Taban ödemelerinin tüm hizmet sınıflarında artışını sağlamak için kapıyı açan bu kazanımımız da diğer kazanımlarımız gibi çok önemli. Toplu sözleşme kazanımlarımızın kıymetini ve etkisini Ocak ayında maaş alan her bir arkadaşımız görecek" şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Yeşilgöl: Çalışan, Üreten Bir Anlayışa Sahibiz

Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl de, Memur-Sen'in 800 üzerinde kazanım elde ettiğini söyleyerek, "Biz çalışan, üreten bir anlayışa sahibiz. Sürekli sahada olacağız, kamu çalışanları için, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için kazanımlarımızı ve verdiğimiz mücadeleyi anlatacağız. Bu bizim üzerimize düşen en büyük sorumluluk" diye konuştu.

PAYLAŞ :