"Biz Her Platformda Hemşirenin Hakkı, Hekimin Hakkı Diyoruz"
25 Kasım 2023, Cumartesi

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, "Biz her platformda hemşirenin hakkı, hekimin hakkı, paramediğin hakkı, sağlık memurunun hakkı, sosyal hizmet uzmanının hakkı diyoruz. Bu duruşla, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin hakkının teslim edilmesi için gayret göstereceğiz” dedi. 

Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi'nin İl Divan Toplantısı ile Kocaeli Üniversite Şubesi'nin Temsilciler Toplantısı yapıldı. Toplantılara, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ile Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Emrah Göztepe, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk ve İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Murat Ergül de katıldı. 

İlk önce Kocaeli Üniversite Şube'nin temsilcileriyle buluşan Genel Merkez yönetimi, daha sonra Kocaeli Şube'nin İl Divan Toplantısı'nda teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. İl Divan Toplantısı’nın ardından Sağlık-Sen Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek Yıldırım, teşkilat mensuplarına mevzuat ve hukuk alanlarında bir eğitim gerçekleştirdi. 

“Üniversite Çalışanlarına Tayin Hakkı Verilmesini Gündemde Tutmaya Kararlıyız”

Toplantılarda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, üniversite hastanelerinde tayin hakkı olmamasının büyük mağduriyetler oluşturduğunu vurgulayarak, "Bizim çözülmesi için çalıştığımız en önemli sorunlardan biri de üniversite hastanelerinde görev yapanlara tayin hakkı verilmesi. Biz bu konuyu sürekli gündemde tutmaya kararlıyız. Cumhurbaşkanlığında, YÖK'te, TBMM'de yaptığımız ziyaretlerde bu konunun sahada nasıl sorunlara yol açtığını anlatıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Biz her platformda hemşirenin hakkı, hekimin hakkı, paramediğin hakkı, sağlık memurunun hakkı, sosyal hizmet uzmanının hakkı diyoruz" diyen Doğan, bu duruşla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin hakkının teslim edilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi. 

Sağlık-Sen'in yaptığı projeleri detaylı bir şekilde anlatan Doğan, "Sağlık-Sen'in 28 yıllık tarihinde olmayan bir adımı attık ve Sağlık-Sen Oteli sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hizmetine sunduk. Üyelerimizin artık Ankara'da bir evi var. Biz geleceğe eserler bırakmak istiyoruz. Üyemizin yararına, gönüllere dokunan hizmetler sunmak istiyoruz" dedi. 

Genel Sekreter Baki: Emek Hırsızlarına Prim Verilmemeli

Genel Sekreter Durali Baki ise sendikacılığın herkesin işi olmadığına dikkat çekerek, "Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak sendikacılığı ideolojik zeminden çıkardık. Sendikacılığın hak arama işi olduğunu anlattık. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakları nasıl geliştirilir herkese gösterdik. Yüzlerce kazanım bu çalışmaların ve anlayışın ürünü. Herkes biliyor ki yaparsa Sağlık-Sen yapar, çözerse Sağlık-Sen çözer. İşte bu nedenle teşkilatımızın her bir ferdi, kazanımlarımızı sahada iyi anlatmalı, emek hırsızlarına pirim vermemeli" şeklinde konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Sağlık Bakanlığı ve Üniversiteler Arasında Uygulama Birliği Sağlanmalı

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, üniversite hastaneleriyle ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Üniversiteler Komisyonu kurduklarını ve buradan çıkan sorunları çözüm önerileriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı, YÖK ve diğer yetkililerle paylaşacaklarını dile getirdi. 

Üniversitelerin özerk yapısından kaynaklı sorunları olduğunu ve Sağlık Bakanlığı ile arasında uygulama birliği olmadığına dikkat çeken Irgatoğlu, "Biz bu aradaki birliğin kurulması için çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinde farklı işlemler yapılıyor. Bu durumun sahada nasıl sorunlara yol açtığı malum. Bu nedenle muhakkak uygulama birliğinin sağlanması gerekiyor. Biz bununla ilgili kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

7. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında detaylı bilgi de veren Irgatoğlu, kazanımların Ocak ayı itibariyle yürürlüğe gireceğini söyledi.

Kocaeli Şube Başkanı Yıldırım: Temelleri Sağlam Atılmış Bir Anlayışın Temsilcileriyiz

Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Sağlık-Sen’in dün olduğu gibi bugün de yarın da sağlık ve sosyal hizmet çalışanının refaha erişmesi için daha çok çalışacağını dile getirerek, “Birlik ve beraberlik içerisinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanının emanetine sahip çıkmak için her kulvarda yılmadan, yorulmadan, dur durak bilmeden mücadeleye devam edeceğiz. Bizler, temelleri sağlam atılmış bir anlayışın temsilcileriyiz. Özümüzden kopmadan, temel değerlerimizden ödün vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Resul: Sorunların Çözümü İçin Mücadeleyi Kararlılıkla Sürdürüyoruz

Her geçen gün üye sayılarının arttığına dikkat çeken Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, temsilcilere gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Üniversitede görevli sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Resul, “Dün nasıl sorunlara neşter vuran bizsek, dün nasıl önemli kazanımlara imza attıysak, dün nasıl çalışanlarımızın gür sesi olduysak, bugün ve yarın da yine sağlık çalışanlarımızın sorunlarına çözüm arayan, onların sesini duyuran ve önemli kazanımlara imza atacak olan yine biziz. Üniversitede görevli sağlık çalışanlarımızın sorunlarını biliyoruz. Genel merkezimizle birlikte sorunların çözümü için mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

PAYLAŞ :