“Üyelerimizden Gelen Dönüşleri Görünce Nasıl Kıymetli Bir İş Yaptığımızı Görüyoruz”
24 Kasım 2023, Cuma

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizden yararlanan üyelerimizden gelen geri dönüşleri görünce nasıl kıymetli bir iş yaptığımızı görüyoruz. Biz üyemize dokunmak, üyemize hizmet etmek için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.

Sağlık-Sen Bursa Şubesi'nin İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ve temsilciler katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, temsilcilerin Sağlık-Sen teşkilatı için büyük öneme haiz olduğunu söyleyerek, "Temsilcilerimiz sahada üyeyle ilk muhatap olan kişidir. Yaşanan sorunları ilk dinleyen, bizim sesimiz, sözümüzdür. Bu teşkilatın omurgasıdır. Davamızı bugünlere getiren tüm temsilcilerimize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

“Gönüllere Dokunan Sendikacılık Misyonuyla Çalışıyoruz”

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarının geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Doğan, "Biz sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bunun yanında sosyal sendikacılık anlayışıyla, Mehmet Akif İnan ağabeyin 'gönüllere dokunan sendikacılık' misyonuyla çalışıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi ve SİMER gibi birçok projeyi hayata geçirdik" diye konuştu.

Sağlık-Sen Taksi ile önemli bir hizmeti hayata geçirdiklerini vurgulayan Doğan, "Sağlık sorunları nedeniyle Ankara'ya gelen üyelerimizi ve birinci derece yakınlarını otogar, havaalanı ve tren garından alarak gideceği hastaneye bırakıyoruz. Bu hizmet gerçekten çok önemli. Bu hizmetten yararlanan arkadaşlarımızın geri dönüşlerini görünce nasıl kıymetli bir iş yaptığımızı görüyoruz. Biz üyemize dokunmak, üyemize hizmet etmek için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Kanunu Değişmeli

Genel Sekreter Durali Baki de Gazze'de yaşanan vahşeti lanetleyerek, "Siyonist İsrail tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım işliyor. Hastane, okul demeden bombalıyor, savaş suçu işliyor. Artık bu vahşete karşı din, dil, ırk fark etmeksizin tüm vicdan sahipleri bir araya gelmeli bu vahşete 'dur' demeli" diye konuştu.

Sendikal gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Baki, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun değişmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu yasanın artık köklü bir revizyona ihtiyacı olduğunu söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Nöbet Ücretlerinin Katsayısı İlk Kez Artırıldı

7. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarıyla ilgili katılımcılara bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, "Nöbet ücretlerine 10 puan artış elde ettik. Nöbet ücretlerinin katsayısına ilk kez bu toplu sözleşme döneminde zam yapıldı. Bununla birlikte nöbet ücretlerine artış yapılmasının önü açıldı. Biz bu oranın daha da artırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Kurum İdari Kurul (KİK) ve Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarıyla ilgili de detaylı bilgilendirme yapan Irgatoğlu, "Biz sahadan gelen talep ve sorunları bu toplantılarda gündeme getiriyoruz. Sahadan gelen sorunları ekibimizle birlikte çalışarak çözüm önerilerini hazırlıyoruz. Bu çözüm önerilerini hem bu toplantılarda hem de yaptığımız ziyaretlerde muhataplarımızla paylaşıyoruz ve önerilerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Şube Başkanı Yünkül: Gücümüzü Teşkilatımızdan Alıyoruz

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı sorunların çözümü için çalıştıklarını söyleyen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, “Gücümüzü bugüne kadar hep teşkilatımızdan aldık. Değerlerimizden taviz vermeden, mücadelemizi alnımızın akıyla sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Sağlık-Sen bayrağını yukarılara çeken teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ :