Bayburt Şubenin Temsilciler Toplantısı Yapıldı
21 Kasım 2023, Salı

Bayburt’ta konuşan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için yaptıkları mekik diplomasisinden bahsederek, “Talep ettiğimiz ve gündeme getirdiğimiz her bir konunun zaruretini tüm paydaşlarımıza anlatıyor, çözüm için önerilerimizi sunuyoruz” diye konuştu. 

Bayburt Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısı, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda teşkilat mensuplarının sorularını yanıtlayan Duman, sendikal gündeme ilişkin konularla ilgili de bilgi verdi. 

“Bizim Gerçekleştirdiğimiz Projelerin Onlar Hayalini Dahi Kuramıyor”

Duman, Sağlık-Sen’in 8 ay gibi kısa bir sürede sendikacılığa yeni bir boyut kazandırdığını söyleyerek, “Biz sadece belirli dönemlerde ortaya çıkan sendikal anlayışı asla benimsemiyoruz. Eğer 272 bin üyemiz bize güvenip üye olduysa hem onların ekonomik, özlük ve sosyal haklarını geliştirmeye mecburuz, hem de onlar için faydalı hizmetler yapmak zorundayız. Biz de bu anlayışla Türkiye’de sendikacılığa yeni bir boyut kazandırdık. Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi, SİMER bu bakış açısının meyveleri. İnşallah yakında Sağlık-Sen kreşler de ülkemizin birçok noktasında açılacak. Bu faaliyetlerden dolayı bizi eleştirenler oluyor. Eleştirenler eleştirsin, biz yaptığımız faaliyetlerle üyemizin yüzünü güldürüyoruz ya o bize yeter. Bırakın eleştirsinler, bizim gerçekleştirdiğimiz projelerin onlar hayalini dahi kuramıyor” ifadelerini kullandı. 

 “Sorunları Gündemde Tutuyoruz”

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı sorunlarla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Duman, Bakanlıklarda ve TBMM’de yaptıkları mekik diplomasisinden bahsetti.

Sorunları gündemde tuttuklarını ifade eden Duman, “Nöbet ücretlerinin artırılması, icap nöbet ücretlerinin ödenebilmesi için ilgili yasal düzenlemelerin yapılması, aile sağlığı merkezi çalışanlarına verilen teşvik ve destek ödemelerinin artırılması, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nda görev yapan tüm personele yıpranma payı verilmesi gibi birçok talebi dile getiriyoruz.

Talep ettiğimiz ve gündeme getirdiğimiz her bir konunun zaruretini tüm paydaşlarımıza anlatıyor, çözüm için önerilerimizi sunuyoruz” dedi. 

Şube Başkanı Akdağ: Üye Sayımızı Artırıyoruz

Bayburt Şube Başkanı Gökhan Akdağ da il genelinde yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Üye sayısını artırdıklarını söyleyen Akdağ, “Bu yolda beraber yürüdüğüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı ve davamızın uç beyleri temsilci arkadaşlarımı gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu. 

Toplantı sonrasında Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, Bayburt Şube Başkanı Gökhan Akdağ ve yönetimi Bayburt İl Sağlık Müdürü İlker Hanci ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü’yü ziyaret etti.

PAYLAŞ :