Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Temsilciler Toplantısı Gerçekleştirdi
12 Kasım 2023, Pazar

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından gerçekleştirilen Temsilciler Toplantısı’na Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve İdris Baykan katıldı.

Toplantıda temsilcilerle sohbet eden Barutcu ve Baykan, onların sorularına da yanıt verdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Çalışanlarımızın Hakkı İçin Mücadele Etmekten Yılmadık

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Sağlık-Sen ailesinin giderek büyüdüğüne dikkat çekti. Barutcu, “28 yıldır emek hareketinin temsilcisiyiz. Kuruluşumuzun amacından sapmadan, duruşumuzdan taviz vermeden bugünlere kadar geldik. Çalışanlarımızın hakkı için mücadele etmekten yılmadık. Sendikamızın yetkili olduğu günden bu yana elde ettiğimiz kazanımlarla sağlık çalışanlarının pek çok sorununu çözüme kavuşturduk” diye konuştu. 

Çalışanların sorunlarının çözülmesi için hem sahada hem de masada mücadele ettiklerini dile getiren Barutcu, “Sağlık-Sen, gece gündüz demeden emek vererek sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakkı için çalışıyor. Sürekli sahadayız. Aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle sağlık çalışanları için kamuoyu oluşturmayı, onların sorunlarını bir an önce çözümü kavuşturmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

“Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarını çözmek için verdiğimiz mücadelenin yanı sıra sosyal sendikacılık anlayışıyla onlara destek olacak projeler de hazırlıyoruz” diyen Barutcu, göreve geldikleri zaman ilk yaptıkları işin Sağlık-Sen ailesine bir otel kazandırmak olduğunu söyledi. Otelde konaklayan üyelerden gelen mesajları görünce ne kadar doğru bir iş yaptıklarını bir kez daha gördüklerini söyleyen Barutcu, etüt merkezinde verilen üniversiteye ve liseye hazırlık derslerinin de büyük ilgi gördüğünü anlattı.  

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sahada Çalışanlarımızı Yalnız Bırakmayacağız

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise, hak arama mücadelesinin birlik ve beraberlik içerisinde yapıldığında değerli olduğunu belirterek, Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana çalışanların umudu olduğunu dile getirdi. Sendikacılığın gönül işi olduğunu kaydeden Baykan, teşkilatla birlikte omuz omuza mücadele ettiklerini ve sorunların çözümü için çalıştıklarını dile getirdi.

Dijital medyanın gücünden de bahseden Baykan, sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte kolaylıkla dezenformasyon ve manipülasyonların yapıldığına dikkat çekti. Bilgiye erişimin hızlanması kadar doğru bilgiye erişimin de zorlaştığını ifade eden Baykan, “Sahanın bu dezenformasyondan olumsuz etkilenmesinin önüne geçeceğiz. Bunun yolu da bire bir sahada olmaktır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanı ile aynı ortamı paylaşmaktır. Sahada onları yalnız bırakmamaktır. Gece gündüz demeden yanlarında olmaktır” ifadelerini kullandı.  

Günümüzdeki bilgi kirliliğinde çalışanların birçok konu hakkında kafasının karışık olduğunu dile getiren Baykan, doğru bilgiye ulaşmak ve Sağlık-Sen’in gerçekleştirdiği faaliyetleri görmek için tüm çalışanları Sağlık-Sen TV’ye abone olmaya davet etti. 

Şanlıurfa Şube Başkanı Yabir: Amacımız Çalışanlarımızın Emeğini Korumak

Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeğini, alın terini korumayı kendilerine amaç edindiklerini belirterek, bu amaç doğrultusunda mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Yabir, şube faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. 

Toplantıya Mardin Şube Başkanı Abdullah Saruhan da katıldı. 

PAYLAŞ :