Van’da Sağlık-Sen Temsilcileri Buluştu
11 Kasım 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen Van Şubesi’nin Temsilciler Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Abdullah Duman, Sağlık-Sen’in faaliyetleriyle ilgili temsilcilere bilgi verdi. 

Temsilcilerin sorularını da yanıtlayan Genel Başkan Yardımcıları, Sağlık-Sen tarafından hazırlanan ‘Temsilcilik Belgeleri’ni temsilcilere verdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Alın Teri Dökmeyen Sendikal Mücadelenin Ne Olduğunu Bilemez

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, sendikacılığın büyük bir mesuliyet gerektirdiğini söyleyerek, “Sendikacılık hak arama mücadelesidir, emeğin ve alın terinin değerini bilmektir. Emek vermeyen, alın teri dökmeyen sendikal mücadelenin ne olduğunu bilemez, anlayamaz. Sendikal mücadeleyi ideolojik zemine sıkıştıranlar bizim söylediklerimize anlam veremezler. Sağa sola savrulanlar zaten buradan bir şey alamamıştır. Çok şükür emek vererek, alın teri dökerek bugünlere geldik. Sağlık-Sen işte böyle bir mücadelenin eseridir. Sağlık-Sen onurlu bir mücadelenin adıdır. Bu Sağlık-Sen anlayışı Genel Merkez yönetiminden şube başkanına, şube yöneticisinden temsilcisine teşkilatımızın her bir ferdinin iyi bilmesi gereken ödevidir” diye konuştu.

Sağlık-Sen Dijital Kimlik uygulamasının önemine vurgu yapan Kuluöztürk, “Dijital Kimlik uygulaması ile üyelerimize artık daha yakınız. Üyelerimiz yaptığımız indirim anlaşmalarına, yaptığımız faaliyetlere oradan ulaşabilirler. Çağı yakalamak için elimizden geleni yapıyoruz. Dijitalleşen dünyada bunun gerekli olduğunu gördük ve bu adımı attık. Şimdi bize düşen bunu sahada iyi bir şekilde anlatıp, üyelerimizin bu hizmetten yararlanmasını sağlamak” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Duman: Bizim Gayemiz Üyemize ve Ülkemizin Umudu Gençlere Destek Olmak

Eğitim seferberliği başlattıklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman da, “Sağlık-Sen Etüt Merkezi bugün 5 binin üzerinde üyemizin çocuğuna hizmet veriyor. Hem AYT-TYT dersleri hem de LGS dersleri ücretsiz olarak uzman ekibimizle hizmetinde. Bizim gayemiz üyemize ve ülkemizin umudu gençlere destek olmak. Ben inanıyorum ki burada eğitim gören gençlerimiz sınava girdiklerinde çok iyi noktalara gelecekler” dedi.

Teşkilat içi eğitimleri de önemsediklerini ve buna yönelik bir strateji belirlediklerini belirten Duman, yakın zamanda teşkilat eğitimlerinin başlayacağını söyledi. 

Şube Başkanı Bilgin: Pusulamız Hiç Şaşmadı

Van genelinde yaptıkları çalışmalardan bahseden Şube Başkanı Hikmet Bilgin, “İyi ki Merhum Mehmet Akif İnan ağabey bize böyle bir davayı miras bıraktı. Onun göstermiş olduğu ilkeler ve misyon ışığında mücadelemizi sürdürüyoruz. Pusulamız hiç şaşmadı, emek ve alın teri mücadelesinden asla taviz vermedik. Gayemiz müreffeh Türkiye, müreffeh çalışanlar içindir” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞ :