“Sosyal Sendikacılığın Kitabını Yazıyoruz”
11 Kasım 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen olarak hem sendikal mücadeleyi sürdürdüklerini hem de üyelerine dokunan projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Genel Sekreter Durali Baki, “Hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz yeni projelerle Türkiye tarihinde sosyal sendikacılığın kitabını yazıyoruz” dedi. 

Sağlık-Sen Kütahya Şubesi’nin Temsilciler Toplantısı Genel Sekreter Durali Baki’nin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Sekreter Baki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Baki, temsilcilerin sorularını da yanıtladı. 

“Devletimiz ve Milletimiz Her Zaman Mazlumların Yanında Olmuştur”

Türkiye’nin devletiyle ve milletiyle Filistin halkının yanında olduğunu söyleyen Genel Sekreter Durali Baki, “Filistin bizim davamızdır. Mescid-i Aksa bizim göz nurumuzdur. Siyonist İsrail her geçen gün daha da vahşileşiyor, soykırımın dozunu artırıyor. ‘İnsan hakları’ diyen ama insanlıktan bi haber Avrupa ülkeleri bu vahşeti seyrediyor. 21 yüzyılda Filistinli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor. İsrail hastane, okul demeden bombalıyor. Türkiye yine nasıl bir millet olduğunu dünyaya gösterdi bugün yine bir gemi dolusu sağlık malzemesi yola çıktı. Devletimiz ve milletimiz her zaman mazlumların yanında olmuştur, olmaya da devam edecek” diye konuştu. 

“Güneş Her Gün Yeniden Doğuyor”

Konuşmasının devamında sendikal gündeme ilişkin katılımcılara bilgi veren Baki, “Sağlık-Sen 28 yıldır alın teri döküyor. 28 yıldır emek ve adalet düsturuyla sendikal mücadeleye öncülük ediyor. Tarihe geçen nice kazanımlarımız var. Mücadelemizi ilk günkü inanç ve azimle sürdürüyoruz.  Çünkü hayat devam ediyor, güneş her gün yeniden doğuyor. Hem sendikal mücadeleyi yerine getiriyor hem de üyelerimizin gönlüne dokunan projeleri hayata geçiriyoruz. Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi, SİMER, yakında hayata geçecek kreş projesi. Bu ve hayata geçireceğimiz yeni projelerle Türkiye tarihinde sosyal sendikacılığın kitabını yazıyoruz. Üyelerimizden gelen tepkileri görünce ne kadar doğru işler yaptığımız görüyoruz. Daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye, teşkilatımızla omuz omuza vererek mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kulandı. 

Kütahya Şube Başkanı Demirsöz: Temsilcilerimizle Birlikte Her Daim Sahadayız

Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz de sendikal mücadelenin en önemli unsurunun birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. 

Kütahya genelinde yaptıkları çalışmalarla ilgili temsilcilere bilgi veren Demirsöz, “Her zaman üyemizin yanında olmaya, onların dertleriyle dertlenmeye çalışıyoruz. Teşkilatımızın uç beyleri temsilcilerimizle birlikte her daim sahadayız. Çünkü biz gönüllere dokunan bir anlayışla sendikacılık yapıyoruz” dedi. 

 

PAYLAŞ :