Mardin Şube’nin İl Divan Toplantısı Yapıldı
11 Kasım 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen Mardin Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, sendikal mücadelede Sağlık-Sen’in önemini anlattı. Kuruldukları günkü anlayışla üyeler için mücadele ettiklerini dile getiren Barutcu, bu mücadelede temsilcilerin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Barutcu, hakkın, emeğin ve alın terinin değerini bildiklerini, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını daha ileriye taşımak için birlikte mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.  

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Haklı Taleplerimizi Her Platformda Dile Getiriyoruz

Hiçbir zaman sahanın taleplerine ve sorunlarına duyarsız kalmadıklarını belirten Barutcu, “Haklı taleplerimizi her platformda dile getiriyoruz. Sahanın sorunlarını çok iyi biliyor ve sorunlara dün olduğu gibi bugün de çözüm önerilerini biz getiriyoruz. Hiç kimse Sağlık-Sen’in ikamesi olamaz. Kimse onun yerine kendini koyamaz. Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tek çatısıdır” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in üyelerine özel sunduğu hizmetler hakkında da bilgi veren Barutcu, Sağlık-Sen Otel’in Haziran ayından itibaren yaklaşık 12 bin üyeyi ağırladığını bildirdi. Türkiye genelindeki sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Ankara’da artık bir evi olduğunu kaydeden Barutcu, Genel Merkez olarak üyelere özel projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Saha İle Teması Hiçbir Zaman Kaybetmedik

Sağlık-Sen’in gücünü teşkilattan aldığını belirten Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, “Kurulduğu günden itibaren hak ve adaletin savunucusu, emek ve alın teri mücadelesinin sembolü olan Sağlık-Sen, her daim sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesi olmuştur. Sadece konuşan, sadece sorunları dile getiren bir sendika değiliz. Çalışanlarımızın sorunlarına çözüm önerileri getiren, sorunların çözüme kavuşması noktasında mücadele eden ve bu yolda yılmadan yürüyen bir sendikayız” ifadelerini kullandı. 

Saha ile teması hiçbir zaman kaybetmediklerini dile getiren Baykan, “Çalışanlarla, temsilci arkadaşlarımızla, şube başkanlarımızla istişareler yapmayı önemsiyoruz. Böylelikle, sorunların doğru belirlenmesini ve nokta atışı çözüm önerilerinin ortaya konulmasını sağlıyoruz. Bu da bizi bir adım öne taşıyor” diye konuştu. 

Sağlık-Sen'in kısa sürede üyesine dokunan hizmetleri hayata geçirdiğini de anlatan Baykan, projeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. 

Mardin Şube Başkanı Saruhan: Çalışanlarımızın Hakkı İçin Ter Akıtmak Temel Amacımız 

Mardin Şube Başkanı Abdullah Saruhan ise gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. Saruhan, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın mali, sosyal ve özlük haklarını artırmak için ter akıtmak, mesai harcamak, çaba göstermek, her zaman ve her zeminde bu doğrultuda hareket etmek Sağlık-Sen’in temel amacıdır. Gelişime ve değişime ayak uydurmak, yeni politikalar üretmek, çözüm odaklı olarak hareket ederek çalışana ve ülkeye değer katacak adımlar atmak temel felsefemizdir” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ :