“Sağlık Çalışanlarının Giydiği Forma Özel Görev Kıyafeti Sayılmalı”
03 Kasım 2023, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Engin Karabaş’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, sağlık çalışanlarının giydiği formanın 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti sayılması talep edildi. 

Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen ziyarette Genel Başkan Doğan’a, Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu, Mustafa Irgatoğlu ve Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren eşlik etti. 

Ziyarette, sağlık çalışanlarına verilen giyim yardımı üzerinde duruldu. Ekonomik şartlar değerlendirildiğinde giyim yardımının oldukça düşük kaldığını belirten Sağlık-Sen heyeti, sağlık çalışanlarının giydiği formanın 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti sayılmasını ve ayni olarak verilmesini talep etti. 

“Nöbet Ücretleri Artırılmalı”

Sağlık çalışanlarına verilen nöbet ücretlerinin de günümüz ekonomik şartlarına göre düşük kaldığını kaydeden heyet, sağlık çalışanlarının beklentilerine uygun olarak gösterge rakamlarının ve nöbet ücretlerinin artırılmasını istedi. Heyet, ayrıca icap nöbet ücretlerinin ödenebilmesi için ilgili yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti. 

Öte yandan ziyarette, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü (THSGM) kadrolarında bulunan personelin ek ödemelerden kaynaklı mağduriyet yaşadığına vurgu yapıldı. Bakanlık merkez teşkilatı ile TİTCK ve THSGM çalışanlarının tamamının, sabit ek ödeme ile taban ve teşvik ek ödemeden yararlandırılması talep edildi. 

“112 Sağlık Çalışanlarının Teşvik Ek Ödemeleri Artırılsın” 

Aile sağlığı merkezi çalışanlarına verilen teşvik ve destek ödemelerinin diğer sağlık kuruluşlarına göre düşük kaldığını belirten Sağlık-Sen heyeti, bu ödemelerin artırılmasını istedi. 

Sağlık Bakanlığı ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarındaki çalışanlara verilen teşvik ek ödemelerinde artış yapıldığını dile getiren heyet, 112 acil sağlık hizmetleri başta olmak üzere birinci basamak sağlık kuruluşlarında teşvik ek ödemelerde bir artış olmadığını bildirdi. Bu durumun mağduriyete neden olduğunu kaydeden heyet, 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapanların teşvik ek ödemeleri artırılmasını talep etti. 

Ayrıca, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların, sınavsız olarak eğitim durumlarına göre genel idari hizmetler kadrolarına atanmaları istendi. 

 

PAYLAŞ :