“Sosyal Hizmet Çalışanları Devletimizin Şefkatli Yüzüdür”
03 Kasım 2023, Cuma

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek amacıyla şube yönetimleriyle birlikte değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Doğan, “Sosyal hizmet çalışanları devletimizin şefkatli yüzüdür” diyerek, çalışanların daha iyi şartlarda görev yapmasını amaçladıklarını söyledi.

Genel Merkez’de yapılan toplantıya Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet ve yönetimi ile İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Murat Ergül ve yönetimi, Sağlık-Sen Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek Yıldırım ve Mevzuat Uzmanı Aykut Kayiş katıldı.  

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nda görevli her çalışanın sorununu belirlemek ve sorunların çözümüne yönelik önerilerin geliştirildiği toplantıda yol haritası belirlendi. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, engelli, çocuk, yaşlı ve kimsesiz başta olmak üzere ürettikleri işlerle toplumun 20 milyonuna hizmet veren sosyal hizmet çalışanlarının önemine vurgu yaptı. 

“Çalışanlarımızın Yaşadıkları Sıkıntıları ve Problemleri Biliyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nda görevli personelin almış oldukları nitelikli eğitimle ülkeye değerli bir hizmet sunduklarına dikkat çeken Doğan, Aile Bakanlığında çalışanların, devletin şefkat yüzü olduğunu söyledi. Doğan, “Sağlık-Sen olarak, devletin vatandaşlar için daha nitelikli hizmet üretmesi ve bu hizmetleri üreten nitelikli çalışanlarımızın da daha iyi şartlarda görev yapmasını amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda toplantımızı gerçekleştirdik. Şubelerimizin yönetimleriyle sorunları belirledik ve bu sorunlara çözüm önerileri ortaya koymaya çalıştık. Verimli bir toplantı gerçekleştirdik” diye konuştu. 

Özellikle Sosyal Hizmet Merkezi’nde görev yapan çalışanların iş yükünü bildiklerini kaydeden Doğan, “Çalışanlarımızın yaşadıkları sıkıntıları ve problemleri biliyoruz. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında tüm sorun ve talepleri ilettik. Çözüm önerilerimizi paylaştık. Bakanlığımız ile birlikte soruları çözeceğimize inanıyoruz. Ayrıca kısa süre sonra sosyal hizmet çalışanlarımıza yönelik çalıştaylar gerçekleştireceğiz ve çalıştaylarda bizzat çalışanlarımızla birlikte yol haritaları belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Doğan, sosyal hizmet çalışanlarına yönelik bu tarz toplantıları daha sık yapacaklarını da söyledi. 

PAYLAŞ :