Sağlık-Sen Yönetimi Ankara’da Temsilcilerle Buluştu
03 Kasım 2023, Cuma

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şubesi, Temsilciler Toplantısı yaptı. Toplantıya katılan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında bilgi vererek, sendikanın üyelere özel sunduğu hizmetleri anlattı. 

Ankara 1 Nolu Şube tarafından gerçekleştirilen Temsilciler Toplantısı’na Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman katıldı. 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sendikacılıkta temsilciliğin önemine vurgu yaparak, sahanın nabzını tutan temsilcilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Temsilcilerin görüş ve önerilerine büyük önem verdiklerini kaydeden Doğan, bundan sonra temsilcilerle daha sık bir araya geleceklerini belirtti. Doğan, temsilcilerle birlikte yol haritası belirleyeceklerini söyledi. 

“Mekik Diplomasisi İle Kamuoyu Oluşturuyoruz” 

Son zamanlarda hem milletvekili hem de bürokrat ziyaretlerini artırdıklarını dile getiren Doğan, “Bu ziyaretleri önemli buluyoruz. Özellikle milletvekillerine giderek çalışanlarımızın sorunlarını bizzat iletiyoruz. Amacımız mekik diplomasisi ile kamuoyu oluşturmak. Her gittiğimizde, nöbet ücretlerinin artırılması, hizmetli kadrosundaki arkadaşlarımızın idari kadroya geçirilmesi ve üniversite hastanelerinde görevli çalışanlara tayin hakkı verilmesi konularını muhakkak dile getiriyor, bu 3 konuda destek istiyoruz. Ziyaretlerimizin karşılığını görmeye başladık, mesela hastanelerdeki teşvik ödemelerinde artışlar olmaya başladı” diye konuştu. 

“Üyelerimizin Çocuklarının Geleceğine Dokunmaya Çalışıyoruz”

Sağlık-Sen’in neden sosyal hizmet sendikacılığına önem verdiğini anlatan Doğan, üyelerin cebine dokunan hizmetleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. 25 yıllık Sağlık-Sen tarihinde bir ilke imza atarak otel aldıklarını kaydeden Doğan, Sağlık-Sen Otel hakkında bilgi verdi. 1 Haziran’dan itibaren otelde 12 binin üzerinde üyeyi misafir ettiklerini belirten Doğan, otelin büyük beğeni kazandığını söyledi. 

7 ayda hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgi veren Doğan, yeni projeleri de birer birer hayata geçireceklerini dile getirdi. Sağlık-Sen Etüt Merkezi’nin çalışmalarını anlatan Doğan, etüt merkezinde üniversite ve liseye hazırlık derslerini ücretsiz verdiklerini vurguladı. Doğan, 5 bin üyenin çocuğunun etüt merkezinden yararlandığını kaydeden Doğan, “Uzman eğitim kadrosuyla üyelerimizin çocuklarının geleceğine dokunmaya çalışıyoruz. Etüt merkezimiz sayesinde bir üyemizin çocuğu iyi bir üniversiteyi kazansın, iyi bir liseyi kazansın ne mutlu bize” diye konutu. 

“Tek Amacımız Çalışanlara Fayda Sağlamak”

İngilizce dersleri hakkında da bilgi veren Doğan, A kurlarının bittiğini ve B kuru derslerinin başlayacağını aktardı. B kuru derslerinin sadece Sağlık-Sen üyelerine özel olacağını belirten Doğan, bununla ilgili ayrıntılı bilginin üyelere verileceğini dile getirdi. 

Tüm sendikaların hizmet sendikacılığı anlayışıyla hareket etmesini temenni eden Doğan, bu durumda kazananın sadece çalışanlar olacağını belirtti. Tek amaçlarının çalışanlara fayda sağlamak olduğunu söyleyen Doğan, projeleri geliştirirken bu amacı gözettiklerine dikkat çekti. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Temsilciler Sendikanın Can Damarı 

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ise temsilcilerin sendikanın can damarı olduğunu dile getirdi. Sendikanın temsilcilerle birlikte büyüdüğüne dikkat çeken Irgatoğlu, Genel Merkezin de temsilcilerle güçlü olduğunu vurguladı. 

Mevzuat ve hukuk alanında gerçekleştirilen çalışmalara değinen Irgatoğlu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için var güçleriyle mücadele ettiklerini söyledi. Sahadan gelen talep ve sorunları yetkililere ilettiklerini aktaran Irgatoğlu, en son gerçekleştirilen Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısının içeriği hakkında bilgi verdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Duman: Sahanın Taleplerini Her Platformda Dile Getiriyoruz 

Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, gece gündüz demeden, yeri geldiğinde ailesinden uzakta sendika için emek vererek çalışan temsilcilere teşekkür etti. 

Hiçbir zaman sahanın taleplerine ve sorunlarına duyarsız kalmadıklarını anlatan Duman, “Genel başkanımız önderliğinde haklı talepleri her platformda dile getiriyoruz. Canla başla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için mücadele ediyoruz. Mücadelemiz hiçbir zaman son bulmayacak” dedi. 

Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şahin: Sağlık Çalışanlarımız İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz

Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin de sendikacılık faaliyetlerinin önemine değindi. Bütün sağlık çalışanlarının özlük haklarının hak ettikleri seviyeye getirilmesi adına var güçleriyle çalışacaklarını belirten Şahin, “Sağlık çalışanlarımız, her daim milletinin ve ülkesinin yanında oldu. Her zor durumda fedakarca çalıştı. Her felakette umut olmak için koştu. Bugün ve yarın da fedakârlıkla ülkesine hizmet için elinden gelini yapar” ifadelerini kullandı.   

PAYLAŞ :