Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sorunları KİK Toplantısında Gündeme Getirildi
02 Kasım 2023, Perşembe

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık-Sen arasında 2023 yılının son KİK toplantısı gerçekleştirildi. Sağlık-Sen toplantıda, sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirilen Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı’na Sağlık-Sen adına Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık-Sen Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek Yıldırım ile  Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet ve İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Murat Ergül katıldı. Toplantıda, Bakanlık adına Personel Genel Müdürü Hamza Gökhan Eryılmaz, Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Aslan, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Serpil Penez Şahin ve ilgili bürokratlar yer aldı. 

Toplantıda sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerini ileten Sağlık-Sen heyeti, ek ders karşılığı istihdam edilen personelin hakları ve yeni nöbet mevzuatı hazırlanması gibi birçok sorunu gündeme getirdi. 

Toplantıda ayrıca yeni personel istihdamı yapılması talebi de Sağlık-Sen heyeti tarafından dile getirildi. 

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile yapılan KİK toplantısında gündeme getirilen diğer konular şöyle:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanacak personel mevzuatına yönelik çalışmalarda, yetkili sendikadan temsilci katılımı sağlanmalıdır.
  • Karşılıklı yer değiştirmeler (becayiş) döneme bağlı olmaksızın yapılabilmelidir.  
  • Ek ders karşılığı istihdam edilen personelin özlük ve mali haklarına ilişkin sorunlar çözülmelidir. 
  • Nöbet hizmeti veren personele, nöbet tutulan saat miktarınca ücret ödenmesini sağlayacak şekilde yeni bir nöbet mevzuatı hazırlanmalıdır. 
  • Bakanlık, il müdürlükleri ve bağlı kuruluşları için norm kadro çalışması yapılmalı ve sonrasında ihtiyaç duyulan insan kaynağının sağlanması için gerekli süreç başlatılmalıdır. 
  • Bakanlık merkez teşkilatında çalışanlara tanınan internet erişim haklarından taşra teşkilatı çalışanları da yararlandırılmalıdır.
  • 4/B statüsünden 4/A statüsüne geçişleri sağlanan Aile Sosyal Destek Uzmanı (ASDU) ile hizmetli kadrosu verilen personelin istihdam sürecinde aranan öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanmaları sağlanmalıdır.
  • Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ile atanan personel 3 yıl süreyle tayin talebinde bulunamamaktadır. Bu konuda düzenleme yapılmalıdır. 
  • Mazeret durumu nedeniyle yer değiştiren ve atandığı yerde beş yıl görev yapan personelden, mazeret durumunun devam ettiğine dair belgelendirme talebi yapılmamalıdır.
  • Sosyal hizmetlerde çalışanların kreş çağında olan çocukları için Bakanlığa bağlı kreşlerin sayısının artırılması ve yatılı kuruluşlarda görev yapan çalışanların çocukları için kreş imkanı sağlanmalıdır. 
  • Bakanlığınız ile TURKCELL arasında imzalanan sadece merkez teşkilatı çalışanlarının faydalandığı  “Kurumsal Hat Protokolü”ne, taşra teşkilatı çalışanlarının da dahil edilmesi sağlanmalıdır.
  • 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği, tedbir kararı uygulayan tüm sosyal çalışma görevlilerine, kadrolu-sözleşmeli fark etmeksizin, ilgili Kanunun 33. maddesi çerçevesinde ödeme yapılmalıdır. 
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan çalışanlar, müze karttan indirimli olarak yararlanmalıdır. 

PAYLAŞ :