Sağlık-Sen Yönetimi Afyonkarahisar’da Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarıyla Buluştu
28 Ekim 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi'nin İl Divan Toplantısı’nda Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla buluştu.

Toplantı öncesinde Sağlık-Sen Yönetimi, Afyonkarahisar Şube Başkanları ve yönetimleriyle birlikte ziyaretlerde bulundu. 

Toplantıya Afyonkarahisar Üniversite Şube Başkanı Hüseyin Atabek, kurum yöneticileri ile çok sayıda temsilci katıldı.

Toplantıda gündeme ilişkin konularla ilgili temsilcilere bilgi veren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen'in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Doğan, "Hem TBMM'de yaptığımız ziyaretlerde hem de Bakanlıklarda yapılan ziyaretlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın talep ve sorunlarını gündeme getiriyoruz. Birçok konu gündemimizde var. Yaşanan sorunlara ilişkin çalışmalar yapıyor, çözüm önerilerini yetkililerle paylaşıyoruz" diye konuştu

"Faaliyetlerimiz Devam Edecek"

Hem sendikal mücadele yaptıklarını hem de sosyal sendikacılığı önemseyerek üyelere dokunan hizmetler yaptıklarını dile getiren Doğan, "Sağlık-Sen Oteli açarak üyelerimizin hizmetine sunduk. Şu ana kadar 10 binden fazla üyemizi misafir ettik. Sağlık-Sen İletişim Merkezi'ni (SİMER) kurarak 15 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanımıza danışmanlık hizmeti verdik. Sağlık-Sen Etüt Merkezi ile üniversiteye hazırlanan binlerce üyemizin çocuğuna AYT-TYT derslerini, liseye hazırlanan çocuklarımız için de LGS derslerini ücretsiz olarak veriyoruz. Sağlık-Sen Taksi ile sağlık sorunları nedeniyle Ankara'ya gelen üyemizi ve birinci derece yakınını şehirlerarası toplu taşıma merkezinden alıyor gideceği hastaneye bırakıyoruz" dedi.

Bu faaliyetleri 7 ay gibi kısa bir sürede yaptıklarını söyleyen Doğan, sosyal sendikacılık anlayışıyla faaliyetlerinin devam edeceğinin bilgisini verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: “Filistin'de Yaşananlar Vicdan Sahibi Herkesin Yüreğini Sızlatıyor”

Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk de yaptığı konuşmada, Filistin'de yaşananların vicdan sahibi herkesin yüreğini sızlattığını söyleyerek sözlerine başladı. 

Kuluöztürk konuşmasının devamında, temsilcilik görevinin öneminden bahsederek, “Bizim için temsilcilerimiz kıymetli ve değerli. Çünkü bu teşkilatın omurgasını temsilciler oluşturuyor. Gayretli çalışmalarından dolayı temsilcilerimizi tebrik ediyoruz” diye konuştu. 

Afyonkarahisar Şube Başkanı Hız: Sendikal Mücadelenin Temelinde İnanç ve Birliktelik Var

Sağlık-Sen olarak amaçlarının sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının beklentilerini dile getirmek, sorunlarını çözmek, onların gücünü ve refahını arttırmak olduğunu söyleyen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu kaydetti. 

Sendikal mücadelenin temelinde inanç ve birlikteliğin olduğunu belirten Hız, “Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak beraber çalışmak ve beraber başarmak zorundayız. Mücadele ve müzakerelerle elde ettiğimiz kazanımlar hepimizin ortak başarısıdır” dedi. 

Toplantı soru-cevap ve Temsilci Belgesi’nin dağıtımının ardından sona erdi. 

Sağlık-Sen Heyeti Afyonkarahisar’da Ziyaretlerde Bulundu

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Afyonkarahisar’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

Ziyaretlerde, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Emrah Göztepe, Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Afyonkarahisar Üniversite Şube Başkanı Hüseyin Atabek ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Gedikkaya’ya ziyaret gerçekleştiren Sağlık-Sen heyeti, kentte görevli sosyal hizmet çalışanlarının talep ve sorunlarını bildirdi. 

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz'ı ziyaret eden heyet, kentte görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Ziyarette, gündemdeki konular da değerlendirildi. 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer'e de ziyaret gerçekleştiren Sağlık-Sen heyeti, hastanede görevli sağlık çalışanlarının taleplerini iletti. 

PAYLAŞ :