Afyonkarahisar Üniversite Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
27 Ekim 2023, Cuma

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Üniversite Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Kurucu Başkan Hüseyin Atabek, Şube Başkanı olarak seçildi. 

Genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Emrah Göztepe, Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ali Keskin, Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, hastane yöneticileri ve delegeler katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk yaptı. Burada açılış konuşması gerçekleştiren Kuluöztürk, genel kurulların yenilenmeye ve güç tazelemeye imkan verdiğini dile getirdi. Kazananın her zaman Sağlık-Sen olduğunu dile getiren Kuluöztürk, Afyonkarahisar Üniversite Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlı olmasını temenni etti.

“Filistin’deki Zulüm Son Bulmalı”

Toplantıda delegelere seslenen Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Doğan, "Sağlık-Sen olarak 81 ilde teşkilatımızla birlikte İsrail'in Filistin'de yaptığı zulme 'Hastaneler Bombalanıyor, Dünya Seyrediyor' diyerek tepki gösterdik. Hastane, okul demeden bombalayan İsrail'e karşı tüm dünya ses yükseltmeli, bu zulüm son bulmalı" dedi.

Doğan, konuşmasında Sağlık-Sen'in yaptığı faaliyetlerden de bahsetti. Sağlık-Sen İletişim Merkezi’ni kurduklarını hatırlatan Doğan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her soruyu İletişim Merkezi’ne sorabilecekleri kaydetti. Böylelikle Sağlık-Sen üyelerinin hiçbir ücret ödemeden hukuki destek alabildiğini anlatan Doğan, bugüne kadar 15 binin üzerinde kişinin iletişim merkezine ulaştığını söyledi. 

“Üniversite Hastanesi Çalışanlarının Tayin Hakkı İçin Mücadele Ediyoruz” 

Üniversite hastanelerinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Doğan, "TBMM'de Sağlık Komisyonu üyelerini ve milletvekillerini ziyaret ederek üniversite hastanelerine tayin hakkı verilmesi talebini paylaşıyoruz. Biz bu talebi tüm platformlarda dile getiriyoruz. Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastaneleri arasında uygulama birliğinin sağlanması için de mücadelemizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Doğan, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, yönetim kuruluna başarılar diledi.

Şube Başkanı Atabek: Durmadan, Yılmadan, Yorulmadan Mücadele Edeceğiz

Şube Başkanı seçilen Hüseyin Atabek, “Devralacağımız Sağlık-Sen bayrağını ufkumuzun genişliğinde hakkın ve haklının yanında yer alarak adalet rüzgarı eşliğinde dalgalandırmak yegane hedefimizdir” diye konuştu. 

Atabek, Afyonkarahisar’daki uç beyleri olarak tüm sağlık profesyonelleri için hiç durmadan, yılmadan, yorulmadan mücadele içinde olacaklarını dile getirdi. 

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Üniversite Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Hüseyin Atabek, Şube Sekreteri Kemal Akın, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Balcı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdem Demirci, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı İlyas İlci, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Perdeciler, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Halil Abdulhakim Eyinç.

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, genel kurulun ardından Afyonkarahisar Üniversite Şube’nin bürosunun açılışına katıldı. 

 

 

PAYLAŞ :