Sağlık-Sen Teşkilatı 81 İlde Filistin İçin Ayakta
26 Ekim 2023, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Gazze’de hastanelerin hizmet veremediğine dikkat çekerek, “Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır” dedi. 

Sağlık-Sen, İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma tepki göstermek için 81 ilde eş zamanlı basın açıklamaları gerçekleştirdi. 

Hastane önlerinde yapılan basın açıklamalarında, İsrail’in Filistin’de insanlık suçu işlediği ile hastane, okul ve ibadethane bombaladığına dikkat çekildi. 

Basın açıklamalarında, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları hep bir ağızdan Filistin’e destek sloganları attı. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve yönetim kurulu üyeleri de Ankara Şehir Hastanesi önünde toplanan kalabalıkla birlikte, İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırımı protesto etti.  

Burada konuşan Genel Başkan Doğan, Filistin’de yaşanan vahşete dikkat çekerek, “Sağlık-Sen teşkilatı olarak, Türkiye’nin 81 ilinden, hastanelerimizden sesleniyoruz. Kana doymayan, işgalci, katil, Siyonist İsrail’i lanetlemek; mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için buradayız. Kudüs’e selam olsun, Gazze’ye selam olsun, selam olsun Filistin halkının haklı mücadelesine” ifadelerini kullandı. 

“Yaşanan Bu Vahşete Kayıtsız Kalmamız Mümkün Değil”

Gazze’de İsrail tarafından soykırım yapıldığını ve savaş suçu işlendiğine vurgu yapan Doğan, “Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta. Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkânsızdır. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz” dedi.

“Batı Uygarlığı, Gazze’de Başını Kuma Gömmüştür”

Uluslararası toplumun Filistin’de yaşanan vahşete kayıtsızlığına tepki gösteren Doğan, “Uluslararası toplum, sözde medeni Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür. İkiyüzlü batı bu vahşeti görmemektedir. İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı? Dünya, Hiroşima’ya atom bombası atanlardan, sivilleri katledenlerden tepki vermesini bekliyor. Şu ana kadar Gazze’ye atılan bomba 12 bin ton olmuş. Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere. Yazıklar olsun hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara. Yazıklar olsun riyakarlık yaparak İsrail’e arka çıkanlara” diye konuştu. 

“Bu Saldırı, İnsanlık Adına Utanç Vericidir”

“İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçudur” diyen Doğan, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Savaşlar dahil her dönemde hastaneler, saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür. Ancak bugün, katil İsrail, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır. Katil İsrail’in hastaneye yaptığı hava saldırısında bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları hayatını kaybetmiştir. Bu saldırı, insanlık adına utanç vericidir. İnsanı yaşatmak için çaba gösteren sağlık çalışanının canına kast etmek insanlığı öldürmektir, vicdanlara savaş açmaktır. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalması kabul edilemez.”

“Sağlık Merkezleri Hizmet Veremiyor”

Gazze’de hastanelerin hizmet veremediğine dikkat çeken Doğan, “Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır. Gazze’de çocuklar ilaç ve elektrik olmadığı için ölüyor. Yoğun bakımlarda bebekler can veriyor. Yaralılara bakım yapılamıyor. Gazze’nin bekleyecek durumu kalmadı. Gazze’de tıbbi cihazlar kullanılamıyor, çünkü enerji yok. Gazze’de ameliyatlar yapılamıyor, çünkü malzeme yok” şeklinde konuştu.

“İsrail Makamları Uluslararası Ceza Mahkemesinde Yargılanmalı”

Türkiye’nin hasta ve masum insanların çaresizliğine kayıtsız kalmadığını ve vicdani bir görevi daha üstlendiğini söyleyen Doğan, “Yüce devletimiz, Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde, cesaret timsali hekimlerimiz ile birlikte acil olarak ihtiyaç duyulan ekipmanları, cihazları, malzemeleri Gazze sınırına ulaştırılmıştır. Sadece milletimize değil insanlığa umut olan sağlık çalışanlarımız şimdi de mazlum Filistin halkının yaralarını sarmak için Gazze’dedir. Duamız; yaraların sarılması, zulmün son bulması ve sağlık çalışanlarımızın sağ salim dönmesi içindir. Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır” diye konuştu. 

İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması için reçetenin belli olduğunu dile getiren Doğan, “Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır” diyerek sözlerini noktaladı. 

“Bombalar Dursun Bebekler Yaşasın”

Basın açıklamasında sağlık çalışanları hep bir ağızdan “Bombalar Dursun Bebekler Yaşasın, Masumlar Ölüyor Dünya Susuyor,  Katil İsrail Filistin’den Defol, İnsanlık İçin Gazze’ye Ses Ver” gibi pek çok slogan attı.

PAYLAŞ :