“Gazze’de İnsanlık Dramı Yaşanıyor”
19 Ekim 2023, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığını dile getirerek, “Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu insanlık dramına vicdanı olan kimse sessiz kalamaz” dedi. 

Sağlık-Sen Ankara 4 Nolu (ASH) Şube'nin İstişare Toplantısı'nda Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, sosyal hizmet çalışanlarıyla buluştu.

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, konuşmasına Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. 

İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığını dile getiren Doğan, "Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu insanlık dramına vicdanı olan kimse sessiz kalamaz. Memur-Sen olarak her zaman mazlum Filistin halkının yanındayız" ifadelerini kullandı. 

“Sorunları Biliyoruz Ve Çözüm Önerilerini de Hazırladık”

Sendikanın çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Doğan, "Sosyal hizmet çalışanlarımızın verdiği emeğe en yakın şahit olanlardan biriyim. Bu emeğin zayi olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Göreve geldiğimiz de ilk yaptığımız işlerden biri de sosyal hizmet çalışma odak grubu oluşturarak yaşanan sorunları belirlemek oldu. Sorunları biliyoruz ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini de hazırladık. Son dönemde TBMM'de AK Parti Grup Başkanvekillerini ve milletvekillerini ziyaret ederek çalışanlarımızın gündemiyle ilgili bilgi veriyoruz, çözüm önerilerimizi sıralıyoruz" diye konuştu. 

Sağlık-Sen'in faaliyetleriyle ilgili temsilcilere sunum yapan Doğan, hayata geçirilen projelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Sosyal Hizmet Çalışanları için Çalıştay Düzenleyeceğiz

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu da yaptığı konuşmada, "Genel Merkez olarak kısa sürede önemli faaliyetleri hayata geçirmenin gayreti içinde olduk ve çok şükür önemli projeleri hayata geçirdik. Sizden aldığımız destekle yılmadan, usanmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Irgatoğlu konuşmanın devamında sosyal hizmet çalışanları için yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Önümüzdeki günlerde sosyal hizmet çalışanlarıyla ilgili bir çalıştay daha yapacaklarını kaybeden Irgatoğlu, çalıştayda yaşanan sorunlara çözüm arayacaklarını ve buradan çıkan sonucu raporlaştırarak yetkililerle paylaşacaklarını söyledi.

Şube Başkanı Medet: Filistin’de Soykırım Yaşanıyor.

Ankara 4 Nolu (ASH) Şube Başkanı Eyüp Medet de yaptığı konuşmada, “Filistin’de yaşananlar gerçek anlamda söylüyorum bir soykırım. 21. yüzyılda böyle bir zulmün yaşanması içimizi acıtıyor. Bu yaşananlara hiçbir zaman sessiz kalmadık ve kalmayacağız, her zaman Filistin halkının yanındayız” dedi. 

Medet, sosyal hizmet çalışanları için Ankara’da yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Toplantı soru-cevabın ardından sona erdi. 

PAYLAŞ :