Gümüşhane Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Yapıldı
16 Ekim 2023, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, Gümüşhane Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’nda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla buluştu. 

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman’ın yanı sıra Bayburt Şube Başkanı Gökhan Akdağ, Erzurum Şube Başkanı Ramazan Tortum ve teşkilat mensupları katıldı. 

Katılımcılara hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. 

İsrail’in Filistin’de soykırım yaptığını vurgulayan Duman, tüm insanlığın bu duruma tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi. 

“Amacımız Kalıcı Eserler Bırakmak”

Duman, Sağlık-Sen’i geleceğe taşıyacak hizmetleri birer birer hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Bizim amacımız teşkilatımıza, üyelerimize, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza kalıcı eserler bırakmak. Hem ekonomik, özlük ve sosyal hakları için mücadele ediyoruz hem de üyelerimizin faydalanacağı güzel eserler bırakmak adına gayret gösteriyoruz. Peki bu eserler neler mi? Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen İletişim Merkezi (SİMER), Sağlık-Sen Etüt Merkezi, Sağlık-Sen Taksi gibi hayata geçirilmiş olan ve üyelerimizin faydalanacağı hizmetler. Bu hizmetlerimize devam edeceğiz. Çünkü bizim anlayışımız Mehmet Akif İnan ağabeyin dediği gibi ‘gönüllere dokunan sendikacılık’. Bu anlayışla bir bir projelerimizi ortaya koyuyoruz” diye konuştu. 

“Eğitim Seferberliği Başlattık”

Sağlık-Sen üyeleri ve çocukları için önemli bir eğitim programını hayata geçirdiklerini dile getiren Duman, “Sağlık-Sen ETÜT Merkezi’ni kurduk. Burada ilk olarak üyelerimizin üniversiteye hazırlanan çocukları için AYT-TYT derslerini vermeye başladık. Bugün de duyurusunu yaptık, LGS dersleri için kayıtlar başladı. Yakında LGS derslerimizde başlayacak. Sağlık-Sen TV üzerinden online İngilizce derslerimizde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde eğitimle ilgili faaliyetlerimiz sürecek. Bunların yanında sempozyum ve panellerle yeni çalışmalara imza atacağız. Aynı zamanda teşkilat eğitimleri düzenleyeceğiz. Biz teşkilatımızın her bir ferdi için eğitim seferberliği başlattık” ifadelerini kullandı. 

Toplumda sağlık okuryazarlığının artırılması için konferanslar verilmesi gerektiğine dikkat çeken Duman, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu projeyi de kısa sürede hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Şube Başkanı Karabulut: Omuz Omuza Çalışarak Davamızı Daha da İleri Noktalara Taşıyacağız

Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut da Sağlık-Sen teşkilatının bir bütün olduğunu söyleyerek, “Bizi biz yapan en önemli unsur birlik ve beraberliğimiz. Hep birlikte omuz omuza çalışarak davamızı daha da ileri noktalara taşıyacağız. Yeter ki çalışmaktan, dava kardeşliğinden ve yol yürümekten vazgeçmeyelim. Allah azmimizi ve birliğimizi daim etsin” dedi. 

 

PAYLAŞ :