Genel Sekreter Baki, İstanbul Teşkilatıyla Buluştu
15 Ekim 2023, Pazar

Sağlık-Sen İstanbul Şubeleri’nin birlikte düzenlediği İl Divan Toplantısı’nda Genel Sekreter Durali Baki, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya geldi.

 

Toplantıda Durali Baki ve İstanbul Şube Başkanları teşkilat mensuplarının sorularını da yanıtladı. 

Genel Sekreter Durali Baki toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin’de yaşanan insanlık dramına değindi. 

“İsrail, Tüm İnsanlığı Gözü Önünde Soykırım Gerçekleştiriyor”

Baki, İsrail’in Filistinlilere karşı insanlık suçu işlediğine dikkat çekerek, “İsrail çocuk, yaşlı, kadın demeden, hastane ve ibadethane demeden vuruyor. Tüm insanlığı gözü önünde 21 yüzyılda bir soykırım gerçekleştiriliyor. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bu zulme asla sessiz kalamayız. Bu millet asla zalimden yana olmaz, olamaz. Dün olduğu gibi bugün de Filistin davasının yanındayız” ifadelerini kulandı.

“Çalışanlarımızın Sorunlarını Kendimize Dert Edinerek Çalışmalarımızı Yapıyoruz”

Sağlık-Sen’in yaptığı çalışmalarla ilgili de katılımcılara bilgi veren Baki, “Sağlık-Sen 28 yıllık bilgi, birikim ve tecrübeyle ve çağın gereklerine uygun mücadelesini sürdürüyor. Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın dertlerini kendimize dert edinerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Hem üyelerimizin ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişmesi için çaba gösteriyor hem de hizmet sendikacılığını gereklerini yapıyoruz. Bakın Sağlık-Sen Otel’in açılması, Sağlık-Sen Etüt Merkezi’nin faaliyete başlaması, Sağlık-Sen İletişim Merkezi’nin (SİMER) hizmet başlaması ve Sağlık-Sen Taksi gibi hizmetler sosyal sendikacılık için çok önemli adımlar. İnşallah bu hizmetlerin devamı da gelecek” şeklinde konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışmalarının yaşadığı sorunlar için de gerekeni yaptıklarını dile getiren Baki, “Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda bürokratları ziyaret ediyor, sahadan aldığımız talep ve sorunları kendileriyle paylaşıyoruz. Sağlık Komisyonu üyesi milletvekillerine gidiyor, yaşanan sorunları anlatıyoruz. Sadece sorunları söylemekle kalmıyor, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerimizi de sıralıyoruz. Bizim sendikal anlayışımızda sadece sorunları söylemek yok. Aynı zamanda çözüm yollarını da bulmak var. İşte Sağlık-Sen’i diğerlerinden farklı yapan da bu anlayıştır” dedi.

Toplantıda İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk ve İstanbul ASH Şube Başkanı Murat Ergül, selamlama konuşması gerçekleştirdi. 

 

PAYLAŞ :