“Mekik Diplomasisine Devam Edeceğiz”
14 Ekim 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’nda TBMM’de milletvekillerine yaptıkları ziyaretlerle ilgili teşkilat mensuplarına bilgi veren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Ziyaretlerde sağlık çalışanlarımızın sorunlarını gündeme getiriyoruz. Üniversite hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarının tayin hakkı verilmesini ve hizmetli kadrosunda görev yapan arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Mekik diplomasisine devam edeceğiz ve bu sorunları gündemde tutacağız” dedi. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Balıkesir Şube’nin İl Divan Toplantısı’nda teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. 

Toplantıda teşkilat mensuplarının sorularını cevaplayan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen’in yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. 

Yaptıkları faaliyetlerle ilgili detaylı bilgiler veren Doğan, “Toplu sözleşme sürecini geride bıraktık. Bitti mi? Hayır, üyemiz için ne yapabiliriz şimdi onun mücadelesini veriyor ve çalışıyoruz. Çünkü merhum Mehmet Akif İnan ağabey bu sendikayı kurarken ‘hizmet sendikacılığı, gönüllere dokunan sendikacılık’ diyordu. Biz de bu anlayışı benimseyerek yola çıktık” diye konuştu. 

“Bizim Derdimiz Kalıcı Hizmetler Bırakmak”

“Biz temsilcimiz için, üyemiz için ‘daha iyi neler yapabiliriz’ diyerek hareket ediyoruz” diyen Doğan, 7 ayda ‘olmaz, yapılamaz’ denilen hizmetleri hayata geçirdiklerini anlatarak şu ifadeleri kullandı: 

“İlk olarak deprem bölgesindeki sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza destek olmak için Sağlık-Sen İkram Evleri’ni kurduk. Burada hiç kimseyi ayırt etmeden şubelerimizin desteğiyle hizmet verdik. 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorularına hızlı ve doğru cevap verebilmek amacıyla hukuk danışmanları, mevzuat uzmanları ve çalışma ekonomisi uzmanları olan Sağlık-Sen İletişim Merkezi’ni (SİMER) kurduk. Şu ana kadar 13 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanımızın sorusunu cevapladık. 

Sağlık-Sen Otel’i aldık ve üyemizin artık Ankara’da bir evi var. Üyemizin çocukları için AYT-TYT derslerini online olarak ücretsiz vermeye başladık, Önümüzdeki günlerde LGS dersleri de verilecek. 

Sağlık sorunları nedeniyle Ankara’ya gelen üyemizi ve birinci derece yakınlarını Sağlık-Sen Taksi ile otogardan veya havaalanından alıyor gideceği hastaneye bırakıyoruz. Bu hizmeti ücretsiz veriyoruz, üyemiz bize bir ‘Allah razı olsun’ dese her şeye değer. 

Bizim derdimiz kalıcı hizmetler bırakmak. Yeni hizmetleri de bu teşkilata kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“Sorunları Gündeme Getiriyoruz”

Son üç haftadır TBMM’de ziyaretlerde bulunduklarını söyleyen Doğan, “Sağlık kökenli, Sağlık Komisyonu üyesi olan milletvekillerini ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerde sağlık çalışanlarımızın sorunlarını gündeme getiriyoruz. Üniversite hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarına tayin hakkı verilmesini ve hizmetli kadrosunda görev yapan arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Diğer yaşanan sorunlarla ilgili de çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Mekik diplomasisine devam edeceğiz ve bu sorunları gündemde tutacağız” ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: İnanarak Çalışıyor ve Yolumuza Devam Ediyoruz

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu da Sağlık-Sen’in yetkili olduğu 2009 yılından bugüne önemli kazanımlara imza attıklarını söyledi. 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için her türlü gayreti gösterdiklerini kaydeden Barutcu, “Son 6 ayda üyemiz için önemli hizmetleri hayata geçirdik. Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi gibi birçok hizmetle üyemizin yanındayız. Hedeflerimiz doğrultusunda, inanarak çalışıyor ve yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu. 

Şube Başkanı Erzi: ‘Sağlık-Sen Sevdam’ Diyerek Bu Yolda Yürüyemeye Devam Ediyoruz

Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi ise il genelinde yaptıkları çalışmalardan bahsetti. 

Sağlık-Sen’in büyük bir dava hareketi olduğunu söyleyen Erzi, “Ufku geniş, çalışkan, vefakar ve dirayetli sendikamıza ve davamıza ruh veren kıymetli yol arkadaşlarımla birlikte ‘Sağlık-Sen sevdam’ diyerek aşk ile şevk ile koyulduğumuz bu yolda yürüyemeye devam ediyoruz. Merhum Mehmet Akif İnan’ın miras bıraktığı üzere, erdemle, saygıyla, sevgiyle bir sendikacılık anlayışının mümkün olduğunu herkese gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz” dedi. 

Toplantı, Temsilci Belgesi'nin dağıtımının ardından sona erdi. 

 

PAYLAŞ :