Sağlık-Sen’den Milli Parklar Genel Müdürü Çokçetin’e Ziyaret
11 Ekim 2023, Çarşamba

Sağlık-Sen Yönetimi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının toplu sözleşme maddesi olan milli park ve tabiat parklarından ücretsiz yararlanması ile ilgili yaşanan sorunlara değinildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nda gerçekleştirilen ziyarete, Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman katıldı.

Gündeme dair konuların değerlendirildiği ziyarette, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de “sağlık ve sosyal hizmet koluna giren kurum ve kuruluşlarda görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının milli park ve tabiat parklarından ücretsiz yararlanacağı” hükmünün yer aldığı hatırlatıldı. Aynı hükmün 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme’de de yer aldığına dikkat çekilen ziyarette, son zamanlarda milli park ve tabiat parklarını ziyaret eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlar yaşamaya başladığı ifade edildi. 

Bu sorunların giderilmesini talep eden Sağlık-Sen Yönetimi, toplu sözleşme maddesinin uygulanması gerektiğini vurguladı. 

Sağlık-Sen Yönetimi’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Genel Müdür Kadir Çokçetin, konuyla yakından ilgileneceğini söyleyerek, yaşanan sorunun çözülmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını bildirdi.

PAYLAŞ :