“Tayin Hakkı Verilmesi İçin Mekik Diplomasisini Sürdürüyoruz”
11 Ekim 2023, Çarşamba

Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına tayin hakkı verilmesini sürekli gündemde tuttuklarını dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Üniversitelerde çalışan arkadaşlarımıza tayin hakkı verilmesi için mekik diplomasisini sürdürüyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Ankara Üniversiteler Şube’nin düzenlediği Temsilciler Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla Sağlık-Sen Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıda temsilcilere hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Bizim sendikal anlayışımızda temsilci arkadaşlarımız çok önemlidir. Temsilcisine değer vermeyen bir teşkilatın fazla bir ömrü yoktur. Bu yüzden temsilcilerimiz bizim teşkilatımızın mihenk taşıdır” dedi. 

“Hep ‘Daha İyi Neler Yapabiliriz’ Diyerek Çalışıyoruz”

Sağlık-Sen’in kısa zamanda önemli eserler ortaya koyduğuna dikkat çeken Doğan, “Bizim gayemiz üyemiz için en güzel eserleri ortaya koymaktır. Bu yüzden son 6 ayda önemli hizmetleri hayata geçirdik. Biz hep ‘daha iyi neler yapabiliriz’ diye düşünerek hareket ediyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

Yaptıkları faaliyetlerle ilgili temsilcilere bilgi veren Doğan, “Göreve geldiğimizde ilk iş deprem bölgesinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için Sağlık-Sen İkram Evi’ni açmak oldu. Üyelerimizin talep ve sorunlarına hızlıca cevap verebilmek için Sağlık-Sen İletişim Merkezi’ni (SİMER) kurduk. Bakın yeni bir projeyi daha hayata geçirdik. Sağlık sorunları nedeniyle Ankara’ya gelen üyelerimiz ve birinci derece yakınları için Sağlık-Sen Taksi hizmete başladı. Üyelerimiz için yeni projelerin üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Tayin Hakkı Talebini Sürekli Gündeme Getiriyoruz”

Sağlık-Sen olarak üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar için Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu’nu kurduklarını kaydeden Doğan, “Komisyonumuz çalışmalara başladı. İlk masaya yatırılan üniversite hastanelerinde çalışanlara tayin hakkı konusu oldu. Üniversitelerde çalışan arkadaşlarımıza tayin hakkı verilmesi için mekik diplomasisini sürdürüyoruz. YÖK üyelerini, Sağlık Komisyonu üyelerini, milletvekillerini ve diğer yetkilileri ziyaret ederek bu talebi sürekli gündeme getiriyoruz. Bu konuyla ilgili mücadelemizi önümüzdeki günlerde de devam ettireceğiz” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Temsilciler Teşkilatımızın Omurgasını Oluşturuyor

Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk de temsilcilerin sendikal mücadelenin olmazsa olmazı olduğunu söyleyerek, “Temsilciler bizim için çok önemli. Temsilciler teşkilatımızın omurgasını oluşturuyor. Ankara Üniversite Şube'nin temsilcileri Şube Yönetimimizle önemli çalışmalara imza atıyor. Bu yüzden Şube Bakanımıza, yönetimine ve siz temsilcilerimize teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık-Sen Her Zaman Üyesinin Yanında

Sağlık-Sen’in kısa sürede önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu da Sağlık-Sen’in her zaman üyesinin yanında olduğunu söyledi.

Şube Başkanı Öztürk: Temsilcilerimize Teşekkür Ediyorum

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, “Temsilci arkadaşlarıma yaptıkları gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Temsilci arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Her zaman bize destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de onların yaşadığı sorunların çözümü ve taleplerinin karşılanması için var gücümüzle çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Toplantı soru-cevap ile temsilci belgesinin dağıtımının ardından sona erdi. 

 

PAYLAŞ :