“Sağlıkta Şiddete Vatandaşlarımızla Birlikte ‘Dur’ Demeliyiz”
09 Ekim 2023, Pazartesi

Kocaeli’ndeki aile hekimliğinde çalışanlara yönelik gerçekleştirilen şiddet olayını kınayan Genel Sekreter Durali Baki, “Şiddet, yapanın yanına kar kalmamalıdır. Sağlıkta şiddete vatandaşlarımızla birlikte ‘dur’ demeliyiz” dedi. 

Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi, Körfez ilçesinde yer alan aile hekimliğindeki sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddet olayını kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aile hekimliği önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını şube adına Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki yaptı. 

Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddeti kınadıklarını dile getiren Baki, Sağlık-Sen olarak her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduklarını dile getirdi. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Baki, “Vatandaşlarımız da sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmalı. Birlikte onların yanında olmalıyız. Vatandaşlarımız, bu magandalara ‘dur’ demeli artık. Çünkü bu durumda mağdur olan halkımız, sağlık hizmetini alamayan vatandaşımız. O yüzden sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddete karşı vatandaşımız da tepkisiz kalmamalı” diye konuştu. 

Yetkililere de seslenen Baki, her türlü şiddet olayını gerçekleştiren saldırganlara gerekli cezai müeyyidelerin uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, “Saldırganların yaptığı yanına kar kalmamalıdır. Yetkililer, üzerine düşen tüm sorumluluğu almalı, magandaları affetmemelidir. Cezalar tam anlamıyla uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yapılan saldırıları tüm vatandaşlara yapılan saldırı olarak gördüklerini söyleyen Baki, “Her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Yapılan haksızlıkların karşısındayız. Gerçekleştirilen şiddet olayını kınıyoruz. Olayın yakından takipçi olacağız ve hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. 

Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım’ın düzenlediği basın toplantısına Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci ve Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul de katıldı. 

PAYLAŞ :