Sağlık-Sen Yönetimi Erzurum’da Temsilcilerle Buluştu
28 Eylül 2023, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman, Erzurum Şube tarafından düzenlenen toplantıda temsilcilerle buluştu. 

Temsilcilere hitap eden Genel Başkan Doğan, sendikacılığın gönül işi olduğunu dile getirerek, Sağlık-Sen teşkilatının sendikal mücadeleyi gönülden yaptığına dikkat çekti. Doğan, “Sendikacılık zor bir iştir. Gecesi gündüzü olmayan, büyük fedakarlık isteyen sendikal mücadelede en büyük görev temsilcilerimize düşüyor. Temsilci arkadaşlarımız sahanın nabzını tutan, hemşire odasında sağlık çalışanına dokunandır. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ve taleplerini bizi ulaştıran temsilci arkadaşlarımızdır. O yüzden en büyük takdiri temsilci arkadaşlarımız hak ediyor” ifadelerini kullandı. 

“Sadece Yetki Süreçlerinde Sahaya İnen Sendikalardan Hiçbir Zaman Olmadık”

Sağlık-Sen’in merhum Mehmet Akif İnan önderliğinde ‘sendikacılık çalışarak ve emek vererek olur’ düsturuyla yoluna devam ettiğini kaydeden Doğan, özveriyle çalışan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük haklarını daha ileriye taşımak adına hiçbir sorumluluktan kaçmadıklarını belirtti. Doğan, “Sağlık-Sen, sadece yetki süreçlerinde sahaya inen sendikalardan hiçbir zaman olmadı. Gönüllere dokunan, ötekileştirmeyen bir sendikal anlayışı kendimize şiar edindik. Şube yönetimlerimiz ve temsilcilerimizle her daim sahada idik. O yüzden sendikamız çalışanlarımızın güvenli bir limanıdır” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Dün Olduğu Gibi Bugün de Birlikte Büyük Başarılar Elde Edeceğiz

Toplantıda sendikacılığın önemine değinen Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, sendikanın olmazsa olmazı temsilcilerin değerine vurgu yaptı. Genel Merkez olarak her daim temsilcilerin ve üyelerin yanında olduklarını belirten Kuluöztürk, “Sağlık-Sen olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de durmadan, yorulmadan, vazgeçmeden davamızın mücadelesini veriyoruz. Bugüne kadar büyük başarılara birlikte imza attık. Bugünden sonra da birlikte daha büyük başarılar elde edeceğiz” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sendikal Mücadelede Temsilciler Büyük Önem Taşıyor 

Sendikal mücadelede Sağlık-Sen’in önemine değinen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise kuruldukları günkü anlayışla üyeler için mücadele ettiklerini kaydetti. Bu mücadelede temsilcilerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Barutcu, hakkın, emeğin ve alın terinin değerini bildiklerini, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını daha ileriye taşımak için birlikte mücadeleye devam edeceklerini söyledi.  

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Eleştiren Bir Sendikal Anlayışın Asla Tarafı Olmayacağız

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık-Sen ailesinin her geçen gün giderek büyüdüğünü dile getirerek, bilinçli sendikacılık şiarıyla çalıştıklarını kaydetti. Temsilcilere, 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci hakkında bilgi veren Irgatoğlu, ilerleyen dönemde kazanımların değerinin daha da anlaşılacağını vurguladı. Sağlık-Sen olarak eleştiren bir sendikal anlayışın asla tarafı olmayacaklarına dikkat çeken Irgatoğlu, “Sahada yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizi ortaya koyuyoruz. Yol haritasını belirliyor ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Duman: İstişare, Dayanışma ve Ortak Akılla Mücadele En Doğru Yöntem

Milletin değerlerinden, inançlarından asla taviz vermeden sendikal mücadeleyi sürdürdüklerini bildiren Duman, “Bugüne kadar değerlerimizden ve ilkelerimizden ödün vermedik. Bundan sonra da bu değer ve ilkelerle yolumuza devam edecek, istiklalimiz ve istikbalimiz için mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kulandı. Duman, istişare, dayanışma ve ortak akıl ile mücadeleyi en doğru yöntem olarak kabul ettiklerini belirterek, bu tarz toplantıların önemine değindi. 

Erzurum Şube Başkanı Tortum: İlkeli ve Erdemli Duruşumuzdan Taviz Vermedik

Yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Erzurum Şube Başkanı Ramazan Tortum, Erzurum gibi zor bir coğrafyada zor şartlarda sendikacılık yaptıklarını dile getirdi. Tortum, “İlkeli ve erdemli duruşumuzdan taviz vermeden, görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle fedakar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Toplantıya; Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Ardahan Şube Başkanı Selçuk Recepoğlu, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, Iğdır Şube Başkanı Şebnem Yıldızlı, Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan ve Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar da katıldı.

Şehir Hastanesi’ne İşyeri Temsilci Odası Açıldı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman, Temsilciler Toplantısı öncesinde Erzurum Şehir Hastanesi’nde yetkili Erzurum Şube tarafından gerçekleştirilen İşyeri Temsilci Odası açılışına katıldı. Açılışta konuşan Doğan, “Bu odanın tüm çalışanlarımızın özlük haklarını korumak, sendikal diyalogları kurmak adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Sağlık-Sen Heyeti Erzurum’da Temaslarda Bulundu 

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman, Erzurum’da çeşitli temaslarda bulundu.

Ziyaretlerde, Erzurum Şube Başkanı Ramazan Tortum ile yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’yi ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, kentte görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Ziyarette, gündemdeki konular da istişare edildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya da ziyaret gerçekleştiren heyet, üniversite hastanesi çalışanlarının sorun ve taleplerini iletti.

Daha sonra Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Erkut ile bir araya gelen heyet, sağlık çalışanlarının gündemine dair konuları değerlendirdi. 

Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör’e de ziyarette bulunan Sağlık-Sen heyeti, hastanede görevli sağlık çalışanlarının beklentilerini aktardı.

Heyet daha sonra Şehir Hastanesi Hasta Öğrenci Sınıf açılışına katılarak, kırtasiye desteğinde bulundu. 

PAYLAŞ :