Genel Başkan Yardımcıları Barutcu ve Irgatoğlu, Ankara 6 Nolu Şube’nin Temsilciler Toplantısı’na Katıldı
17 Eylül 2023, Pazar

Sağlık-Sen Ankara 6 Nolu Şubesi Temsilciler Toplantısı, Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve Mustafa Irgatoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Gündeme dair konuların değerlendirildiği Temsilciler Toplatısı’nda, Sağlık-Sen’in yeni projeleri hakkında bilgi verildi. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Hiç Kimse Sağlık-Sen’in İkamesi Olamaz 

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, kuruldukları ilk günkü değerlere göre sendikacılık yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Barutcu, “Sağlık-Sen olarak hakkın, emeğin, insanca ve onurluca yaşamanın mücadelesini veriyoruz. Hiçbir zaman aldatan ve aldanan olmadık. Hiç kimse Sağlık-Sen’in ikamesi olamaz. Kimse onun yerine kendini koyamaz. Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tek çatısıdır” diye konuştu. 

Hizmet sendikacılığı anlayışıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Barutcu, Sağlık-Sen Otel hakkında bilgi verdi. Otelin üyeler tarafından büyük beğeni kazandığına dikkat çeken Barutcu, “Ülkenin dört bir yanından gelen üyelerimizin artık Ankara’da bir evi var. 1 Haziran’da kapılarını açan otelimiz, kısa sürede çok sayıda sağlık ve sosyal hizmet çalışanı ile kamu görevlisini misafir etti” dedi. 

Sağlık-Sen İletişim Merkezi (SİMER) hakkında da bilgi veren Barutcu, “Merkezimiz, kurulduğu günden bu yana 9 bin 176 sağlık ve sosyal hizmet çalışanının soru ve talebine karşılık verdi. SİMER, uzman kadrosuyla sorunların daha hızlı ve etkin bir şekilde çözüme kavuşmasına yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı. Barutcu, Sağlık-Sen’in önümüzdeki dönem projeleri hakkında da bilgi verdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Çalışanların Haklarını Anlatan Kılavuz Hazırlıyoruz

Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, azim ve kararlılıkla, bilinçli sendikacılık anlayışıyla hizmet verdiklerini söyledi. Katılımcılara 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci hakkında bilgi veren Irgatoğlu, 7. Dönem Toplu Sözleşme’de ilk defa artış yapılan düzenlemelerin olduğuna dikkat çekti. Yapılan artışların milat niteliğinde olduğunu belirten Irgatoğlu, “Bu kazanımlar önümüzdeki dönem toplu sözleşmeler için önemli kapıları aralamış oldu. Bu bakımdan önem arz ediyor” şeklinde konuştu. 

Irgatoğlu, sendikanın Hukuk ve Mevzuat Birimlerinin üyelere yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini de anlatarak, “Birimlerimizin ortak çalışmasıyla hem teşkilat mensuplarımıza hem de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza yönelik  çalışan haklarını anlatan bir rehber kılavuz hazırlıyoruz. Yakın zamanda kılavuzumuzu bitirip, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına ulaştıracağız” dedi.

Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Gümüşay: Adalet, Hakkaniyet ve Doğruluk Davamızın Temelini Oluşturuyor

Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay ise  Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in bir gönül, bir sevda ve bir dava hareketi olduğunu dile getirerek, “Hak ve adalet mücadelesini, kurulduğumuz ilk günkü değerlerle devam ettiriyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını daha da geliştirme hedefimizle yolumuza devam ediyoruz. Adalet, hakkaniyet ve doğruluk davamızın temelini oluşturuyor” diye konuştu. 

7. Dönem Toplu Sözleşme hakkında da konuşan Gümüşay, böyle bir dönemde kazanılan her maddenin çok değerli olduğuna ve ilerleyen dönemde her kazanımın kartopu gibi büyüyeceğine dikkat çekti. 

 

PAYLAŞ :