Genel Başkan Doğan Kayseri’de Temsilcilerle Buluştu
16 Eylül 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Kayseri Şube’nin düzenlendiği toplantıda temsilciler ile bir araya geldi.

Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser ve temsilciler katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, temsilcilerin önemine değinerek, “Temsilcilerimiz mücadelemizin en önemli yapı taşlarıdır, onlar sahadaki gönül elçilerimiz, uç beylerimizdir. Temsilcilerimiz sürekli sahadalar, gece gündüz demeden çalışmaya koşturmaya devam ediyor, gönüllere dokunuyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ile hemhal olmaya gayret gösteriyorlar” dedi. 

“En Büyük Gücümüz, Yol Arkadaşlığı Yapmaktan Onur Duyduğumuz Temsilcilerimizdir” 

Hiçbir ayrımcılığa yer vermeksizin her kademede ve unvanda görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanının alın teri için mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Doğan, “Sağlık-Sen’in hastanenin her köşesinde, her koridorunda, her odasında, acilinde, ameliyathanesinde, servisinde büyük fedakarlıklarla çalışan neferleri, temsilcileri var. Sürekli sahada olduğumuzu söylüyoruz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanıyla bir arada olduğumuzu söylüyoruz. Biz sizlerle birlikte sahadayız, sizlerle birlikte hemşire odasındayız, sizlerle birlikte yoğun bakımdayız, sizlerle birlikte acil servisteyiz. Sizinle fazla mesai yapıyoruz, sizinle nöbet tutuyoruz” diye konuştu.

“Mücadelemiz 4688 Sayılı Kanun’un Değiştirilmesi İçin Olacak”

4688 Sayılı Kanun’un eksikliklerine de değinen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Toplu Sözleşme Masası’nda kamu kudreti devlet lehine hareket ediyor gözükse de bu husus uzun vadede, her iki taraf için de lehe olmayacak bir durum ortaya çıkarmaktadır. Bunun için mücadelemizi 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun aksayan, taleplere cevap vermeyen, emeği görmezden gelen, sürecin eşit şartlarda yürütülmesine engel olan yapısının değiştirilmesi, tadil edilmesi, dünya standartlarına getirilmesi yönünde sürdüreceğiz” diye ifade etti. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Hakikati Savunmaktan Geri Durmayacağız

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan da yaptığı konuşmada, “Yalan ile gerçek birbirine karıştırılarak servis ediliyor. Bu davranıştan dolayı haklı eleştiriler bile anlamsızlaşabiliyor. Ancak biz hakikati anlatmaya, hakikati savunmaya ısrarla devam edeceğiz” dedi. 

Sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte kolaylıkla dezenformasyon ve manipülasyonların yapıldığına dikkat çeken Baykan, “Dijital çağın getirilerinden olan sosyal medyanın hızlı bir şekilde büyümesi, gelişmesi ve gün geçtikçe kullanıcısının artması birçok avantajın yanında fazlaca da dezavantaj barındırmaktadır. Bilgiye erişimin hızlanması kadar doğru bilgiye erişimin de zorlaştığı aşikardır. Sosyal medya araçları ile kolaylıkla dezenformasyon ve manipülasyonların yapıldığına şahit olmaktayız. Sahanın bu dezenformasyondan olumsuz etkilenmesinin önüne geçeceğiz. Bunun yolu da bire bir sahada olmaktır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanı ile aynı ortamı paylaşmaktır. Sahada onları yalnız bırakmamaktır. Gece gündüz demeden yanlarında olmaktır” diye ifade etti.

Kayseri Şube Başkanı Keser: Üyemizin Yanındayız, Üyemizle Birlikteyiz

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser ise, yönetim kurulu üyeleriyle, temsilcileriyle her zaman sahada olduklarını ifade ederek, “Fedakâr sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının en iyi koşullarda görevlerini yerine getirmeleri, maddi ve sosyal yönden mağduriyet yaşamamaları için var gücümüzle yılmadan, yorulmadan, çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

PAYLAŞ :