“Sosyal Sendikacılık Anlayışıyla Her Üyeye Dokunacağız”
14 Eylül 2023, Perşembe

Sağlık-Sen 7. Dönem 3. Başkanlar Kurulu 1. Grup Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sosyal sendikacılık anlayışıyla her üyeye dokunacağız” dedi. 

Sağlık-Sen 7. Dönem 3. Başkanlar Kurulu 1. Grup Toplantısı, Sağlık-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, sendikal gündeme dair değerlendirmelerde bulunuldu. 

Toplantıya, Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Afyonkarahisar Üniversite, Ağrı, Aksaray, Ankara 1, Ankara 2, Ankara Bakanlık, Ankara ASH, Ankara Üniversiteler, Ankara 6, Antalya, Antalya Üniversite, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl ve Bitlis Şube Başkanları katıldı. 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, şube başkanlarının bugüne kadar göstermiş olduğu fedakar çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür etti. Göreve geldikleri günden bu yana hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Doğan, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz günden itibaren projelerimizi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Deprem bölgesinde ikram çadırları açarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza destek olmaya çalıştık. Tüm şubelerimizden destek gördük. Başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Üniversiteler Komisyonu kurduk. Toplu Sözleşme Eylem Planı hazırladık. Masaya sahanın sorunlarını bilerek gittik. Gençlik Kollarımızı kurduk. Söz verdiğimiz otelimizi açtık. Üyelerimizin artık Ankara’da bir evi var. Sekretarya Eğitim Toplantıları düzenleyerek, şube yönetimlerimizle bir araya geldik. Sağlık-Sen İletişim Merkezi (SİMER)’ni hayata geçirdik. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları SİMER üzerinden bizlerle iletişime geçiyor. Onların sorularına cevap vermeyi, sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz. Dijital Kimlik Uygulaması ile önemli ölçüde tasarruf elde ettik. Yakın zamanda online İngilizce derslerimiz başlayacak.”

“Daha Çok Projeyi Hayata Geçireceğiz”

Genel Başkan Doğan, birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışarak daha çok projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi. Hizmet odaklı sendikal anlayışa dikkat çeken Doğan, “Sosyal sendikacılık anlayışımızla her üyeye dokunacağız. Her üyenin yanında olacağız. Projelerimizle üyelerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız” diye konuştu. 

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na da değinen Doğan, kanunun aksayan, taleplere cevap vermeyen, emeği görmezden gelen, sürecin eşit şartlarda yürütülmesine engel olan yapısının değiştirilmesine yönelik mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Sekretarya Çalışmaları Hakkında Bilgi Verildi 

Toplantıda Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, İdris Baykan, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman da şube başkanlarına kendi sekretaryalarının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sendikal gündeme dair istişarelerin yapıldığı toplantıda, şube başkanları görüş, öneri ve eleştirilerini Genel Merkez Yönetim Kurulu’na iletti.  

Sağlık-Sen Yönetimi Bakan Işıkhan İle Bir Araya Geldi 

Başkanlar Kurulu Toplantı sonrasında Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve şube başkanları, Sağlık-Sen Genel Merkezi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya geldi.

 

PAYLAŞ :