Sağlık-Sen’in 109 Maddelik Teklifi İçin Toplu Sözleşme Masasında Müzakere Başladı
02 Ağustos 2023, Çarşamba

Yaklaşık 1 milyon sağlık ve sosyal hizmet çalışanını 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde temsil eden Sağlık-Sen’in 109 maddelik teklifi, Kamu İşveren Heyeti ile ön müzakere toplantısında masaya yatırıldı.   

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, sağlık ve sosyal hizmet kolu teklifleri tasnif edildi. 

Toplantıya Sağlık-Sen adına Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, Mustafa Irgatoğlu, Abdullah Duman, Sağlık-Sen Hukuk Danışmanları ve Mevzuat Uzmanları ile Kamu İşveren Heyeti temsilcileri katıldı. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da müzakerenin bir kısmına katılarak, toplantının seyri hakkında bilgi aldı.

Genel Başkan Doğan: Tekliflerimiz Sahanın Gerçekleridir

Toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, tekliflerin masa başında hazırlanmadığına dikkate çekerek, “Tekliflerimiz sahanın gerçekleridir. Hekimin, hemşirenin, ebenin, paramediğin, anestezi teknikerinin, sosyal hizmet uzmanının yani tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin karşılığıdır. Taleplerin karşılık bulması sağlık sisteminin geleceği için büyük bir önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Teklifler Tasnif Edildi

Tekliflerin sunumunu gerçekleştiren Hukuk, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, her maddenin haklılığını ve gerekliliğini nedenleriyle birlikte açıkladı. 

Toplantıda Sağlık-Sen’in 109 teklifi tasnif edilirken, tasnif edilen maddeler üzerine önümüzdeki günlerde kapsamlı bir müzakere toplantısı yapılması kararlaştırıldı.

PAYLAŞ :