Sağlık-Sen Sekretarya Eğitim Toplantılarının 2’ncisi Gerçekleştirildi
12 Temmuz 2023, Çarşamba

Sağlık-Sen Sekretarya Eğitim Toplantılarının 2’ncisi; 81 ilden gelen Şube Sekreterlerinin, Teşkilatlanma ve Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim toplantılarına Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman katıldı.

Toplantılarda şube yöneticilerine hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, "Bugün Sekretarya Eğitim Toplantılarının ikincisini düzenliyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren teşkilatımızın daha da güçlenmesi için çalışmalarımıza hız verdik. Gençlik Kollarımızı kurduk, Kadınlar Komisyonumuzu da işlevsel hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Sekretarya toplantıları ile şube yöneticilerimize çeşitli bilgiler ve eğitimler veriyoruz” dedi. 

“Kısa Sürede Önemli Hizmetler Yaptık”

Sağlık-Sen’in kısa sürede üyeleri ve teşkilatı için önemli hizmetler yaptığını kaydeden Doğan, “Göreve geldiğimiz an ‘üyemize ve teşkilatımıza nasıl hizmet ederiz’ diyerek çalışmalara başladık. İlk olarak Sağlık-Sen otelimizi açtık. Bir ayda 2 binin üzerinde misafirimizi otelimizde misafir ettik. Çok şükür bu hizmeti sunmak bizlere nasip oldu. Sağlık-Sen İletişim Merkezimizi de kurduk. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorularına cevap veriyor, yaşadıkları sorunların çözümü için çalışıyoruz. İlerleyen dönemde yine üyelerimiz ve teşkilatımız için güzel hizmetlere imza atacağız” ifadelerini kullandı. 

“Toplu Sözleşme Taleplerimizin Belirlenmesinde Sona Doğru Geliyoruz”

Toplu sözleşme süreciyle ilgili de son aşamaya geldiklerini kaydeden Doğan, şu ifadeleri kullandı: 

“Uzun bir çalışma neticesinde 7. Dönem Toplu Sözleşme taleplerimizin belirlenmesinde sona doğru geliyoruz. Önümüzdeki hafta yapacağımız Başkanlar Kurulu toplantısı ile taleplerimize son şeklini vereceğiz. Daha sonra taleplerimizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunacağız. İnşallah teşkilatımızla ve üyelerimizle birlikte omuz omuza vererek güzel bir sonuç elde edeceğiz.” 

Genel Sekreter Baki: “Teşkilatımız Bizim Sahadaki Sesimiz”

Şube Sekreterleri Eğitim Toplantısı’nda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, Sağlık-Sen teşkilatının sürekli sahada ve üyesinin yanında olduğunu söyledi. 

Eğitim toplantılarına da ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Baki, “Teşkilatımız bizim sahadaki sesimiz, sözümüz. Bu yüzden bu toplantılar bizim için büyük önem taşıyor. Bu toplantılarla hem birliği ve beraberliği perçinliyor hem de karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu anlayışla önümüzdeki sürece dair yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi. 

Toplu sözleşme sürecine de değinen Baki, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın alın terini, emeğini kimse görmezden gelemez. Pandemi döneminde kimse yokken sağlık çalışanlarımız vardı. Herkes birbirinden kaçarken sağlık çalışanlarımız kendi canlarını ortaya koydu. O hastalara kendi anne-babalarına, kendi evlatlarına bakarmış gibi baktılar. Ardından yaşanan sellerde, asrın felaketi depremde yine sağlık çalışanlarımız hep ön cephedeydi. Biz toplu sözleşme masasına bu anlayışla gideceğiz. Taleplerimizi bu anlayışla hazırlayıp, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Teşkilatımızla omuz omuza verip, inşallah güzel sonuçlar elde edeceğiz” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Bizim İçin Teşkilatımızın Her Bir Ferdi Çok Kıymetli 

Teşkilatlanma Eğitim Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk ise teşkilatçılığın önemine vurgu yaptı. 

Sadece bir eğitim toplantısı yapmadıklarını aynı zamanda bir istişare toplantısı yaptıklarını kaydeden Kuluöztürk, “Bizim için şube başkanından şube yöneticisine, temsilcisinden üyesine teşkilatımızın her bir ferdi çok kıymetli ve değerli. Bu yüzden eğitim toplantılarını önemsiyoruz. Bu toplantılarda çeşitli eğitimler ve bilgiler veriyoruz. Aynı zamanda yapacağımız işlerle ve projelerle ilgili de karşılıklı görüş alışverişinde bulunma imkanımız oluyor. Bu toplantı ile Teşkilatlanmadan Sorumlu Şube Başkan Yardımcılarımızın aklındaki sorular cevap bulacak” şeklinde konuştu. 

Kuluöztürk, teşkilatlanmayla ilgili bir sunum gerçekleştirirken dijital kimlik uygulamasıyla ilgili de katılımcılara bilgi verdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Önemli Projelerin Altına İmza Atmaya Devam Edeceğiz

Mali İşler Sekretarya Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, eğitim programlarına bundan sonraki süreçte daha da ağırlık vereceklerini söyledi

Barutcu, “Yeni dönemde sekrataryaların güçlenmesi ve daha donanımlı hale gelmesi için çalışmalara hız verdik. Bundan sonraki süreçte teşkilatımızla sık sık bir araya gelip, hem istişare edeceğiz hem de çeşitli eğitimlerle daha da donanımlı hale geleceğiz” diye konuştu. 

Sağlık-Sen’in son dönemde önemli projelere imza attığını ve bunlardan en önemlisinin Sağlık-Sen Otel olduğunu kaydeden Barutcu, “Sağlık-Sen Otel ile artık teşkilatımızın Ankara’da bir evi oldu. Önümüzdeki dönemde de üyemizi ve teşkilatımızı memnun edecek önemli projelerin altına imza atmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yapılan eğitim toplantılarında şube yönetim kurulu üyelerine alanlarıyla ilgili çeşitli sunumlar yapıldı. 

Toplantılar soru-cevap programının ardından sona erdi. 

PAYLAŞ :