Yalçın’dan Ak Parti Grup Başkanı Güler’e Ziyaret
05 Temmuz 2023, Çarşamba

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin merakla beklediği düzenlemenin Meclis Başkanlığı’na sunulmasının ardından Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’i ziyaret etti.

14 Mayıs Seçimlerinin ardından Ak Parti Grup Başkanı olarak seçilen Abdullah Güler’e hayırlı olsun dileklerini ileten Yalçın, Meclis’e sunulan düzenlemeyle ilgili de beklentilerini aktardı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’un da yer aldığı ziyarette kamu görevlilerinin beklediği maaş artışlarını içeren Torba Kanun Teklifi ele alındı. Yalçın görüşmede kanun teklifindeki eksikliklerin düzeltilmesi halinde memnuniyetin artacağını ve Toplu Sözleşme masasına yük getirmeyecek şekilde ilave adımların atılması gerektiğini aktarırken kamu işçilerine yapılacak ’lik artışı hatırlatarak ilave artışların gerekli olduğunu söyledi.

Yalçın, görüşmede kamu görevlilerine yapılacak artışlarda evli ve çocuk sahibi kamu görevlilerine yapılan eş ve çocuk yardımı tutarlarının da artacağını ancak bekar kamu görevlileri için yapılacak artışın bu nedenle düşük kalacağını hatırlatarak bu konuda da düzenleme yapılması gerekliliğini aktardı.

Yalçın, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görüşmeye ilişkin detayları aktarırken “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesinde net olarak belirttiği artışın; Kanun Teklifinde göz ardı edildiği, kamu görevlisi emeklilerine hizmet yılına ve aylık bağlama oranına göre seyyanen artışın dikkate alınması gerektiğini belirttik” ifadelerine yer verdi.

“Komisyon aşamasında, Kanun Teklifini iyileştirmeye ve eksiklikleri gidermeye yönelik ilave adım atılacağına dair umudumuzu diri tutuyoruz. Memur-Sen olarak, hem komisyon aşamasında hem de Meclis aşamasında konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” diyen Yalçın, Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e ilettiği taleplerini sosyal medya hesabından da paylaştı.

Buna göre Memur-Sen’in yapılmasını beklediği düzenlemeler arasında kamu görevlisi maaşının “en düşük kamu işçisinden aşağı kalmayacak şekilde” düzenlenmesi, en düşük kamu görevlisi maaş/ücretinde eş ve çocuk yardımının dikkate alınmaması ile seyyanen ilave ödemenin emekli kamu görevlilerine de yansıtılması yer alıyor.

PAYLAŞ :