Genel Sekreter Durali Baki, İstanbul’da Sağlık Çalışanlarıyla Buluştu
09 Haziran 2023, Cuma

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, İstanbul 1 Nolu Şube’nin İl Divan Toplantısı’nda sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. 

Toplantıya İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, kurum yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in 28. yılını kutladığını hatırlatarak, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen kurulduğu günden bu yana emek ve alın teri mücadelesinin öncülüğünü yapıyor. 28 yıllık onurlu geçmişimizde çok badireler atlattık. 28 Şubat’ın karanlık günlerini de gördük, inanç özgürlüğüne yapılan zulmü de, demokrasiye yapılan darbeleri de, 15 Temmuz ihanetini de. Çok şükür her zaman milletin yanında yer aldık, milli iradeden yana tavır koyduk. Kamu emekçileri için mücadeleden bir an olsun taviz vermedik. Bu sayede Türkiye’nin en büyük emek hareketi olduk” diye konuştu. 

“Toplu Sözleşme Masasına Sahanın Gerçek Talepleri ile Gideceğiz”

Baki, 7. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili de katılımcılara bilgi verdi. 

Sağlık-Sen’in sıkı bir hazırlık yaptığını kaydeden Baki, “Toplu sözleşmeye ilişkin hazırlığımız sürüyor. Talepleri toplamak için şubelerimizle koordineli bir şekilde çalışmalar yürüttük. Sahanın istek ve taleplerini topladık. Hemşiresinden hekimine, paramediğinden sağlık memuruna, teknisyeninden sosyal hizmet çalışanına kadar tüm branşları kapsayan bir çalışma grubu oluşturarak sahadan gelen talepler üzerine çalıştık. Şimdi de uzman ekiplerimiz talepler üzerinde çalışıyor. 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına sahanın gerçek talepleri ile gideceğiz ve mücadele edeceğiz” dedi. 

“Kira Yardımı Konusunda Verilen Söz Bir An Önce Yerine Getirilmeli”

Seçim sürecinde memurlara kira yardımı yapılması konusunda vaat verildiğini dile getiren Baki, “Büyükşehirlerde çalışan memurlara yönelik kira yardımı yapılacağı söylendi. Bu konunun takipçisiyiz. Büyükşehirlerde yaşamak gerçekten zor. Bu yüzden kira yardımı konusunda verilen sözün bir an önce yerine getirilmesi gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Şube Başkanı Caner: Bir Kez Daha Yetkimizi Perçinledik

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner de yaptığı konuşmada, “İstanbul 1 Nolu Şube olarak bir kez daha yetkimizi perçinledik. Bu yüzden tüm temsilci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah birliğimize, beraberliğimize zeval vermesin” dedi. 

Büyükşehirlerde yaşamanın zor olduğuna dikkat çeken Caner, “Büyükşehirlerde kamu çalışanı olmak gerçekten zor. Kamu çalışanlarına yönelik kira yardımı yapılacağı söylenmişti. Bu konuda gerekli adımlar ivedilikle atılmalı” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :