Üniversite Hastanelerinde Görevli Sağlık Çalışanları Ankara’da Buluştu
08 Haziran 2023, Perşembe

Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu, Türkiye geneli ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ülkenin dört bir yanından gelen şube başkanları ve temsilciler, üniversite hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarının sorun, talep ve isteklerini konuşarak, çözüm önerileri sundu. 

Genel Merkezde gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, İdris Baykan ve Mustafa Irgatoğlu ile teşkilat mensupları katıldı. 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, üyelerinden aldıkları güçle sağlık ve sosyal hizmet kolunun en büyük ve en güçlü sendikası olma başarısının birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde devam ettiğini söyledi. 

Genel Başkan Doğan: Sahadaki Sorunları Tespit Edip Çözümü Birlikte Bulmayı Hedefliyoruz

Göreve geldiklerinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini belirmek için çalışma grupları oluşturduklarını hatırlatan Doğan, kısa sürede Üniversiteler Komisyonu’nu da kurduklarını kaydetti. Doğan, “Oluşturduğumuz bu çalışma grupları ve komisyonlar ile hiçbir sağlık ve sosyal hizmet çalışanımızı dışarda bırakmadan, direkt olarak sahadaki eksiklikleri, aksaklıkları, talepleri tespit edip çözüm yollarını birlikte bulmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Üniversite Hastanelerindeki Çalışanlara Yönelik Yasa Teklifi İçin Mücadele Vereceğiz”

Özerk yapılarından dolayı üniversite hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarının sorunlarına müdahil olma noktasında bazı sorunlar yaşandığını da belirten Doğan, “Üniversite hastanelerinde görevli sağlık çalışanları sahipsiz değildir. Sağlık-Sen olarak, çalışanlarımızın yanındayız. Çalışanların sorunlarının çözüme kavuşması noktasında hem 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun değişmesi hem de üniversite hastanelerindeki çalışanlara yönelik yasa teklifinin TBMM’den geçmesi için mücadele edeceğiz. Herkes emeğinin karşılığını almalı” ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Üniversite Hastaneleri Sağlık Bakanlığı’na Devredilmeli

Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, yapısından dolayı üniversite hastanelerinde görevli çalışanların yaşadığı zorlukların ve sıkıntıların farkında olduklarını dile getirerek, bu sıkıntıları çözüme kavuşturmak amacıyla komisyonun kurulmasına karar verildiğini anlattı.

Üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesini temenni ettiklerini belirten Kuluöztürk, komisyonda görev alan herkese teşekkür etti. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Yürürlükte Olan Mevzuatlar Yetersiz 

Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Üniversiteler Komisyon Başkanı Mustafa Irgatoğlu, üniversitenin yapısından dolayı üniversite hastanelerinde görevli çalışanların yaşadığı spesifik sorunların çözümü için Komisyonun gayret göstereceğini söyledi. Bugünkü toplantıda sorunları, çalışanların bizzat kendilerinden dinleyeceklerini kaydeden Irgatoğlu, aynı zamanda bu çalışanların çözüm önerileri de sunacağına dile getirdi. 

Komisyonun çok kısa sürede istenilen güce kavuşacağına inandıklarını belirten Irgatoğlu, “Bugün, 270 bine varan üye sayısıyla yetkili sendika olan Sağlık-Sen'in üniversite hastanelerinde görevli çalışanların sorunlarını çözmek için tüm gücünü seferber etmeye hazır olduğunu ilan etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Üniversite hastanelerindeki sorunların kendine has olduğunu kaydeden Irgatoğlu, bu sorunların çok büyüdüğüne dikkat çekti. Sorunların çözüme kavuşması noktasından mücadele etmekten yılmayacaklarını söyleyen Irgatoğlu, yürürlükte olan mevzuatların yetersizliğine dikkat çekti. Üniversite hastanesi çalışanları için yeni bir mevzuata gerek duyulduğunun altını çizen Irgatoğlu, komisyonun en önemli konu başlığının bu olduğunu ifade etti. 

Personel yetersizliğine de vurgu yapan Irgatoğlu, çalışanların tayin taleplerinin karşılıksız bırakıldığına dikkat çekti. Tüm sorunların tespit edilmesi ve çözüme kavuşması noktasında komisyonun önemli bir rol üstlendiğini belirten Irgatoğlu, birlik ve beraberlik içeresinde komisyona katkı sunacaklarını bildirdi. 

Üniversiteler Komisyonu Sekreteri Öztürk: Üniversite Hastanelerinin Bir Statüye Kavuşmasını İstiyoruz

Üniversiteler Komisyonu Sekreteri Ercan Öztürk ise Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu’nun kuruluş amacını anlattı. Öztürk, üniversite hastanelerindeki çalışanların sorun ve taleplerini çözüme ulaştırmak hedeflediklerini kaydederek, komisyon toplantılarına ağırlık vereceklerini söyledi. 

Yegane maçlarının üniversite hastanelerinin de artık bir statüye kavuşmasını sağlamak olduğunu dile getiren Öztürk, “Bunun mücadelesini verirken sizlerden destek alarak aynı kelimeleri konuşarak aynı noktalara parmak basmak istiyoruz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından toplantı, Sağlık-Sen Hukuk Danışmanları ve Mevzuat Uzmanlarının sunumlarıyla devam etti. 

Uzmanlar, ayrıca katılımcıların sorularını da cevapladı. 

 

PAYLAŞ :