Sağlık-Sen Gençlik Kolları Türkiye Buluşması Gerçekleştirildi
07 Haziran 2023, Çarşamba

Teşkilatlanmasını kısa sürede bitiren Sağlık-Sen Gençlik Kolları, ülkenin dört bir yanından gelen Sağlık-Sen’li gençlerle Türkiye Buluşması’nı gerçekleştirdi. 

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, İdris Baykan, Mustafa Irgatoğlu, Abdullah Duman ve Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk’ün katılım gösterdiği toplantıya, ilgiyi yoğun oldu. 

Toplantıda genç başkanlara seslenen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Buradaki heyecan, enerji muhteşem görünüyor. Bu görüntü sadece sosyal medya ile sendikacılık yapacaklarını düşünenlere de bir mesaj olacaktır” dedi. 

“Başarımız Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik İçinde Devam Edecek”

İşlerin vakitlerinden çok olduğunu dile getiren Doğan, istikametlerinin belli, mesuliyetlerin ağır olduğunu söyledi. Sağlık-Sen’in 28. yılını kutladığını hatırlatan Doğan, “Mayıs ayında açıklanan rakamlarla 15 yıldır aralıksız yetkili sendika unvanını ile 28. yılımıza ulaştık. Üyelerimizden aldığımız güçle sağlık ve sosyal hizmet kolunun en büyük ve en güçlü sendikası olma başarımız birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudu olduğunu belirten Doğan, “Hekimi, hemşireyi, radyoloji teknisyenini özlük yönünden, sosyal yönden ve ekonomik olarak bir üst lige çıkaracak olan yine Sağlık-Sen’dir. Bu gerçeği bileceğiz, bu gerçeğe inanacağız, bu gerçeği aktaracağız ve bu gerçeğe göre çalışacağız” diye konuştu. 

“Durmadan, Duraksamadan Koşacağız”

Gençlik kollarının yapılanmasının hazır olduğunu ifade eden Doğan, şunları söyledi:

“Artık hazırız, durmadan, duraksamadan koşacağız. Allah’a çok şükür, gençliğimiz dinamik ve dipdiridir. Meselelerin farkında, gelişmelerin pür dikkat takipçisidir. Hepsinden de önemlisi taşıdığı sorumluluğun bilincindedir. Gençliği duyarlı, uyanık, atılgan, çalışkan, vakarlı ve mert olan bir milletin, bir teşkilatın yolu açık, talihi parlaktır. Mazisiyle barışık, gelecek emellerine sadık, milli değerlerine bağlı, maneviyatına sımsıkı sarılmış bir gençlik her zaman, her anlamda potansiyel ve stratejik bir güçtür. İşte bu toplantıda bu gücün ta kendisi vardır.”

Gençlerle birlikte memur sendikacılığını yeniden tanımlandıracaklarını, yeniden anlamlandıracaklarını belirten Doğan,  “Bizler hakikat ile yalan ve kurmacayı ayırabilen bir bakış açısına, ferasete sahip bir teşkilatız. Sahada da bunu iyi anlatacağız. Bu kurmacayı, sosyal medya üzerinden yapılan algı çalışmasını, göstermelik işleri eksiksiz aktaracağız. Doğru anlatacağız ki; sadece levhadan ibaret olanların kurgusuna aldanmasınlar” şeklinde konuştu. 

Hedeflerinin büyük olduğunun altını çizen Doğan, “Sizleri kardeşimiz, her birini yılmaz ve yıkılmaz Türk gençliğinin saygın birer parçası olarak değerlendiriyoruz. Çünkü bu gençlik dünyayı bilen, ecdadını tanıyan, vatanına ve milletine kalpten bağlı, medeniyet ve tarih şuuru sahibi bir gençliktir. Ben, bu gençliğimizle iftihar ediyorum. Teşkilat olarak da bu gençlikle büyük başarılara imza atacağımızdan kuşku duymuyorum” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Türkiye’de Farkımızı Ortaya Koyacağız

Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk de Gençlik Hareketi’ni başlattıklarını belirterek, genç teşkilatla onur ve gurur duyduklarını ifade etti. 

15 Mayıs sürecini geride bıraktıklarını kaydeden Kuluöztürk, gençlik kollarının da azim ve gayretle çalıştığını anlattı. Ülke genelinde üye sayısını artırmaya vesile olan tüm Gençlik Kollarına teşekkür eden Kuluöztürk, “Bizler için çok kıymetlisiniz. Kendi ilinizde bir değersiniz. Sizler rastgele seçilmediniz. Sizlerle birlikte başarılarımızı katlayacağız” diye konuştu. 

Kuluöztürk, “Birlikte gerçekleştirileceğimiz çalışmalar ve projelerle Türkiye’de farkımızı ortaya koyacağımıza inanıyoruz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Dünyaya İlham Vermeyi Hedefliyoruz

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise merhum Necmettin Erbakan’ın “İnançları ve idealleri uğruna fedakarlık yapan herkes gençtir” sözünü hatırlatarak, inançları ve idealleri uğruna toplantıya katılan gençlere teşekkür etti. Sağlık-Sen olarak nitelikli gençlerle dünyaya ilham vermeyi hedeflediklerinin kaydeden Baykan, Gençlik Kollarına başarılar diledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Bu Kutlu Yolculukta Her Birinize Başarılar Diliyorum

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, burada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Görüyoruz ki Sağlık-Sen, Gençlik Kolları ile birlikte gençliğin enerjisini, heyecanını, coşkusunu, tecrübenin dinginliği, istikrarı ve kararlılığı ile birleştirerek, Sağlık-Sen’i ve çalışanların hak ile hukukuna dair mücadelesini, yeni ufuklara en üst noktalara taşıyacaktır. Bu kutlu yolculukta her birinize başarılar diliyorum. Sonuna kadar sizlere destek vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.  

Genel Başkan Yardımcısı Duman: Sizlerle Birlikte Daha da Güçleneceğiz 

Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Duman, “Haksızlık ve zulümlerin karşısında artık gençlerle birlikte duracağız. Geleceğin teminatı sizlersiniz. Sizlere güveniyoruz. Gençlik yapılması sizlere emanet. Sağlık-Sen’in sizlerle birlikte sahada daha da güçleneceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

Gençlik Kolları Başkanı Göztepe: Bizler Çalışanların Hak Arayışında Mücadele Edecek Gençliğiz

Sağlık-Sen Gençlik Kolları Başkanı Emrah Göztepe ise omuzlarına yüklenen yükün ağır olduğunu belirterek, “Bu ağır yükün mesuliyeti boynumuzun borcu olsa da bu güzel, donanımlı ve fedakâr kadrolarla bu yükün üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Bizler mücadelenin en çetin olanına talibiz. Bizler tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hak arayışında mücadele edecek gençliğiz” ifadelerini kullandı. 

Hiçbir gerçeği yalana boğdurmadan mücadelesini ettikleri hiçbir özneyi geçici hevalara teslime etmeden, korkmadan yorgunluk duymadan mücadele edeceklerini dile getiren Göztepe, sözlerine şöyle devam etti:

“Burada sizlerin huzurunda bir söz vermek istiyorum. Ayırmadan, kayırmadan, taraf tutmadan, bir elinde bilgisayar, bir elinde al bayrak ve gönlünde kuran olan bir gençlik anlayışıyla hizmet edeceğiz.”

Kendilerinin her zaman yanında olan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan’a teşekkür eden Göztepe, “Yürüyecek yolumuz var. Hedeflerimiz, ilkelerimiz ve mesuliyetlerimiz var.  Çok kısa bir sürede tüm illerimizde teşkilatlandık ve teşkilatlanmaya devam ediyoruz. Edirne’den Kars’a en ücra Anadolu kasabasında dahi teşkilatlanmamızı sürdüreceğiz. Sorunları yalnızca dinleyen değil, sorunların çözümü biz olacağız” şeklinde konuştu. 

 

Yapılan konuşmaların ardından Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları birer sunum gerçekleştirdi.

Program, soru-cevabın ardından sona erdi. 

PAYLAŞ :