Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan: Kapsamlı Bir Kamu Maaş Reformu Elzemdir, Kaçınılmazdır
09 Mayıs 2023, Salı

Kamu işçilerine yapılan zammı değerlendiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Bu düzenlemeler yapılırken hak savunuculuğunu yaptığımız memurlarımızın, hekimlerimizin, hemşirelerimizin göz ardı edilmesine, çağrılarına kayıtsız kalınmasına, taleplerinin karşılanmamasına da rıza göstermemiz mümkün değildir. Bu bağlamda, kapsamlı bir kamu maaş reformu elzemdir, kaçınılmazdır” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, kamu işçilerine yapılan zammın ardından açıklamalarda bulundu:

Doğan, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Emek mücadelesi verenlerin, ekmek mücadelesi verenlerin yani bizlerin, sendikacıların; kamu işçilerine yahut asgari ücrete yapılan iyileştirmelere itiraz etmesi mümkün değildir, bu durum bilakis memnuniyet vericidir.

Ancak, bu düzenlemeler yapılırken hak savunuculuğunu yaptığımız memurlarımızın, hekimlerimizin, hemşirelerimizin göz ardı edilmesine, çağrılarına kayıtsız kalınmasına, taleplerinin karşılanmamasına da rıza göstermemiz mümkün değildir. 

“Kamuda İş Barışının Bozulmasına Müsaade Edilmemelidir”

Aldığı eğitimle, yaptığı işle, üstlendiği risk ile yüklendiği sorumluluk ile aynı doğrultuda gelir elde etmesi hemşirenin, hekimin, sağlık teknisyeninin, teknik personelin, memurun en tabii hakkıdır. Geldiğimiz noktada atılan adımlar, yaşanan gelişmeler kamuda iş barışını tehlikeye sokmaktadır. Kamuda ücret dengesinin bozulmasına, izi silinmeyecek hasarlara yol açılmasına müsaade edilmemelidir. 

Doğru bildiğimizi söylemek, olması gerekeni ifade etmek ve bunun gerçekleşmesi için mücadele vermek yükümlülüğümüzdür. Bu doğrultuda adım atmaktan geri duramayız. 

Emeğimiz için, alın terimiz için, hakkımızın teslimi için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

PAYLAŞ :