Genel Başkan Yardımcısı Baykan Giresun’da Sağlık Çalışanlarıyla Buluştu
08 Mayıs 2023, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Giresun Şube tarafından Ebeler ve Hemşireler Haftası ile Anneler Günü’ne özel düzenlenen programa katıldı. Yoğun ilgi gösterilen programa, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Memur-Sen İl Temsilcisi Muhammet Sarı, AK Parti Milletvekili Adayları Nazım Elmas, Ali Temür, Tolga Erener, Berrin Aydın ve eski şube başkanı Kerim Süral da katılım gösterdi.

“Dik Duruşumuzdan ve Haklı Mücadelemizden Hiç Vazgeçmedik”

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı için mücadele eden bir sendika olduğunu söyledi. 

Güçlerini teşkilattan ve inandıkları değerlerden aldıklarını belirten Baykan, “Kurulduğu günden itibaren hak ve adaletin savunucusu, emek ve alın teri mücadelesinin sembolü olan Sağlık-Sen, her daim sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesi olmuştur. Hakkın teslimi için adım atmaktan korkmayan sendikamız, hak ve hakkaniyet gibi kıymetli iki değeri temel alarak sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözüme kavuşması noktasında mücadele etmekten hiçbir zaman geri durmamıştır. Bu dik duruşumuzdan ve haklı mücadelemizden hiç vazgeçmedik” diye konuştu. 

Toplu sözleşme dönemi için çalışmalara başladıklarını kaydeden Baykan, “Sahadaki arkadaşlarımızla istişareler yaparak, sorunların doğru belirlenmesi ve nokta atışı çözüm önerilerinin ortaya konulması, çalışanlarımıza yönelik hedefleri gerçekleştirme noktasında bizleri bir adım öne taşımaktadır” ifadelerini kullandı. 

“Her Daim Milletimizin ve Ülkemizin Yanında Olduk”

Din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm mazlumlara ulaşma gayreti içinde olduklarını dile getiren Baykan, şunları söyledi:

“Hiçbir zaman ‘mış gibi’ yapmadık. Sahici olmaktan, olanı bütün çıplaklığıyla ortaya koymaktan, olması gerekeni bütün yönleriyle paylaşmaktan kaçınmadık. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her daim milletimizin ve ülkemizin yanında olduk. Hep özgürlüklerden, millet iradesinden, demokrasiden ve istikrardan yana tavır geliştirdik. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.”

Giresun Şube Başkanı Elifoğlu: Adil Bölüşüm Mücadelesini Sürdürüyoruz

Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu,  Sağlık-Sen olarak 28 yıllık tertemiz mazilerinde her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında yer aldıklarını söyleyerek, “Yolumuz uzun, yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük. Bilgi, birikim ve tecrübemizle hak arama mücadelesini, adil bölüşüm mücadelesini ve ekmek mücadelesini sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

Elifoğlu, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın mali, sosyal ve özlük haklarını artırmak için ter akıtmak, mesai harcamak, çaba göstermek, her zaman ve her zeminde bu doğrultuda hareket etmek Sağlık-Sen’in temel amacıdır. Gelişime ve değişime ayak uydurmak, yeni politikalar üretmek, çözüm odaklı olarak hareket ederek çalışana ve ülkeye değer katacak adımlar atmak temel felsefemizdir” ifadelerini kullandı. 

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :