Mahmut Faruk Doğan: ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ İdealini Destekliyoruz
07 Mayıs 2023, Pazar

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin düzenlediği toplantıda sağlık çalışanlarıyla buluşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Kamu çalışanlarını sefalete ve yoksulluğa mahkum eden eski Türkiye anlayışını değil, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ idealini, kamu çalışanlarını tehdit eden dile karşı emeği ve fedakarlığı gören anlayışı destekliyoruz. 28 Şubat’ta olduğu gibi, 15 Temmuz’da olduğu gibi milli iradenin yanında, ülkemizi eski karanlık günlere döndürmek isteyenlerin dimdik karşısındayız” dedi. 

Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından ‘Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü’ programı düzenlendi. 

Programa Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Konya Üniversite Şube Başkanı Mithat Şafak, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. 

Programda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İnsanlığın zor bir dönemden geçtiğini ve derin bir buhran içinde olduğuna dikkat çeken Doğan, “Tarihte, insanlığın savaşlar dışında üst üste bu kadar büyük felaketlerle sınandığı başka bir zaman olmuş mudur, bilmiyoruz. Her biri büyük değişikliklere sebep olabilecek felaketleri aralıksız yaşadık. Özellikle ülkemizde, en son yaşanan 6 Şubat depremiyle birlikte, son birkaç yılda yaşadığımız felaketler zirve noktasına ulaştı. Rabbim daha beterinden korusun bizleri. Ama millet olarak, devlet olarak, süreçle mücadele etmesini bildik. Bu süreçte, kimileri sadece eleştiri adı altında laf üretti. Ama biz, milletin kahir ekseriyetiyle birlikte, cepheye koşar gibi koştuk felaket bölgesine” ifadelerini kullandı. 

“4 İlde Sağlık-Sen İkram Evi’ni Açtık”

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Memur-Sen’in tüm imkanlarını seferber ettiğini söyleyen Doğan, teşkilat mensuplarına göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür etti. 

Doğan, Sağlık-Sen’in deprem bölgesinde 4 ilde ‘Sağlık-Sen İkram Evi’ni açtığını hatırlatarak, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız başta olmak üzere hiçbir vatandaşımız yalnız kalmasın istedik ve bunu başardık. İkram evlerimizi açtık. Teşkilatımız ikram evlerinde hizmet verdi. Teşkilatımızla her zaman gurur duyuyoruz” diye konuştu. 

“Talebimiz Net: Seyyanen Zam İstiyoruz”

3600 ek göstergenin 1. dereceye yükselen tüm memurlara verilmesi için mücadele ettiklerini belirten Doğan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin Memur-Sen 7 Olağan Genel Kurulu’nda, 1. dereceye yükselen tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerini 3600’e yükseltecek çalışmanın hazır olduğunu söyledi. Biz bu işin takipçisi olacağız” dedi. 

Seyyanen zam konusunda da mücadeleyi sürdürdüklerini söyleyen Doğan, “Talebimiz çok net. Düşen alım gücünün artırılması için seyyanen zam talep ediyoruz. Talebimize yönelik çalışmaları da sürdürüyoruz” diye konuştu. 

“Hep Demokrasiden Yana Tavır Aldık”

Türkiye’nin kritik bir eşikte olduğunu dile getiren Doğan, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Biz Memur-Sen olarak hep demokrasiden yana, milli iradeden yana, değerlerimizden ve inancımızdan yana tavır aldık. Şimdi de aynı inançla milli irade tecelli etsin, istikrar sürsün, kazanımlarımız büyüsün, ’Büyük Türkiye’ ideali yolunda yürümeye devam edelim istiyoruz. Kamu çalışanlarını sefalete ve yoksulluğa mahkum eden eski Türkiye anlayışını değil, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ idealini destekliyoruz. Ne eski Türkiye’nin karanlık yıllarına dönelim ne de değerlerimiz hor görülsün istiyoruz. Kamu çalışanlarını tehdit eden dile karşı emeği ve fedakarlığı gören anlayışı destekliyoruz. 28 Şubat’ta olduğu gibi, 15 Temmuz’da olduğu gibi milli iradenin yanında, ülkemizi eski karanlık günlere döndürmek isteyenlerin dimdik karşısındayız.”

Konya Milletvekili Akyürek: Memur-Sen ve Sağlık-Sen Ne Zaman Bir Sorun Yaşasak İlk Ses Yükselten Oldu

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek de yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının her kritik dönemde fedakarca görev yaptığını ve görevinin başında olduğunu söyledi. 

Akyürek, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen ne zaman bir sorun yaşasak ne zaman memleketimize, milletimize, dinimize ve değerlerimize bir saldırı yapılsa ilk ses yükselten sivil toplum kuruluşlarımızdan oldu. Zaman zaman dış tehditlerle muhatap oluyoruz. 20-25 yıl önceki Türkiye neredeydi, şimdi nerede. Bunu hepimiz görüyoruz. Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın istikbali adına milletimizin gerekeni yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık-Sen Hep Milli İradeden Yana Olmuştur

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen’in 28 yıllık geçmişiyle her zaman emek ve hak mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti. 

“Sağlık çalışanlarımızın ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişmesi için mücadele etmekten geri durmadık” diyen Barutcu, verilen mücadele neticesinde yüzlerce kazanıma imza attıklarını hatırlattı. 

Sağlık-Sen’in her zaman milli iradeden yana tavır aldığını kaydeden Barutcu, bu anlayışın asla değişmeyeceğini vurguladı.

Konya Şube Başkanı Uzunay: Çalışanlarımız Rahat Bir Nefes Alsın İstiyoruz 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yoğun bir tempoyla görev yaptığını kaydeden Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, “Bu programın 2’ncisini gerçekleştiriyoruz. İstiyoruz ki sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız rahat bir nefes alsın, dinlenme imkanı bulsun. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

PAYLAŞ :