Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan: Türkiye’nin Demokratikleşmesinde Payımız Çok Büyük
06 Mayıs 2023, Cumartesi

Memur-Sen Kocaeli İl Temsilciliği’nin düzenlediği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda konuşan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Biz, Türkiye’nin son 20 yılda kat ettiği aşamayı gören insanlar olarak, siyasetin ve ekonominin istikrarı için ter akıtanların, yerli üretimi, milli sanayiyi omuzlayanların yanındayız. Türkiye’nin demokratikleşmesinde Memur-Sen olarak payımız çok büyük” dedi.  

Memur-Sen Kocaeli İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı; Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Memur-Sen’in tüm teşkilatlarıyla birlikte seferber olduğunu dile getirdi. 

“Umudun Adıdır Memur-Sen”

Memur-Sen’in küresel bir emek hareketi olduğuna vurgu yapan Doğan, “Sadece Türkiye’ye değil, dünya emek hareketi için umudun adıdır Memur-Sen. Memur-Sen, emeğin sınır tanımaz kardeşliğini iş birliğine, güç birliğine dönüştüren iradenin adıdır. Kapitalizmin ‘Bire dokuz, dokuza bir’ düzenine karşı adil paylaşım iradesidir” ifadelerini kullandı. 

“Mücadelemiz Emeğin Değerini Bulması, Alın Terinin Karşılığını Alması İçin”

Memur-Sen’in verdiği mücadeleyle kamu çalışanları adına önemli kazanımlar elde edildiğini hatırlatan Doğan, “Memur-Sen, emeği istismar eden ideolojik sendikacılığın karşısında müzakereyi mücadeleyle buluşturan emek hareketidir. Mücadelemiz emeğin değerini bulması, alın terinin karşılığını alması içindir. Memur-Sen, Toplu Sözleşmenin mimarıdır. Son bir yıl hariç elde ettiği 802 kazanımı kitaplaştıran ve tarihe kayıt düşen sendikanın adıdır” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in son dönemdeki kazanımlarıyla ilgili de Doğan, şu bilgileri verdi:

“Son bir yılda 3600 ek göstergenin verilmesini, 460 bini aşan sözleşmelinin kadroya geçirilmesini, toplu sözleşme ikramiyesinin arttırılmasını sağlayan biziz. 1 Mayıs’ta Memur-Sen’imizin 7. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdik. Uzun süredir mücadelesini verdiğimiz bir konuda adım atılacağı açıklandı. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin, 1. dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi konusunda düzenlemeyi hazırladıklarını, meclise getireceklerini ifade etti. İnşallah bu konuda da adım atılacak.”

“Maaşlar Arasındaki Makas Açıldı”

Seyyanen zam konusundaki ihtiyacın ve kamu çalışanlarının taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştıklarını aktaran Doğan, “Biz burada da bir kez daha ifade ediyoruz. Memurun seyyanen iyileştirmeye ihtiyacı var. Çünkü maaşlar arasındaki makas açılmış, kiralar insafın dışına çıkmış, alım gücü düşmüş durumda” dedi. 

“Türkiye’nin Son 20 Yılda Kat Ettiği Aşamayı Gören İnsanlarız”

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerle ilgili de konuşan Doğan, “Biz, Türkiye’nin son 20 yılda kat ettiği aşamayı gören insanlar olarak, siyasetin ve ekonominin istikrarı için ter akıtanların, yerli üretimi, milli sanayiyi omuzlayanların yanındayız. Memur-Sen olarak bütün seçim süreçlerinde tutumumuz hep istikrardan, millet iradesinden, özgürlüklerden, adaletten, demokrasiden yana oldu. Memur-Sen olarak Türkiye’nin demokratikleşmesinde çok büyük payımız var. Biz, vesayete karşı emek ve hürriyet birbirinden ayrılmaz dedik, emek kadar hürriyeti de savunduk” şeklinde konuştu. 

Kocaeli Milletvekili Yılmaz Ülkemiz ve Şehrimiz İçin Daha Fazla Çalışmaya Devam Edeceğiz

Toplantıda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “15 Mayıs'ta gün yeni bir yüzyılın ilk ışıklarıyla üzerimize doğacak ve biz o günden sonra da ülkemiz için milletimiz için şehrimiz için daha fazla çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın: Memur-Sen Hep Hak’tan, Hakikatten Yana Durdu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Memur-Sen’li kardeşlerim memleketin zora düştüğü her zaman memleketten yana durdu. Hep Hak’tan, hakikatten yana durdu. Sizler 28 Şubat’ın karanlık günlerinde, 15 Temmuz’da hep hakikatten yana tavır aldınız. Duruşunuzu hiç bozmadınız. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

Milletvekili Adayı Hülagü: Memur-Sen ‘Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır’ Diyen Gönül İnsanlarıyla Dolu

AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Prof. Dr. Sadettin Hülagü de yaptığı konuşmada, “Memur-Sen ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyen gönül insanlarıyla doludur” dedi. 

Memur-Sen İl Temsilcisi Yaşlık: Memur-Sen Ülkesine Sevdalı Bir Teşkilattır

Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Şahin Yaşlık ise yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük emek hareketi olduğunu söyledi.

Yaşlık, “Memur-Sen hep adaletten ve haktan yana tavır almıştır. Memur-Sen ülkesine sevdalı bir teşkilattır. Bizler memleketimize sevdalı, ekmeğimizin ve emeğimizin derdindeyiz. Memur-Sen kuruluş felsefesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek, mücadelesine devam edecektir. Çok önemli kazanımlara imza attık, atmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. 

Genel Başkan Doğan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarıyla Buluştu 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Memur-Sen Kocaeli İl Divan Toplantısı’nın ardından sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya geldi. 

Doğan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dinleyerek, sorularını yanıtladı. 

 

PAYLAŞ :