Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan: Şimdi Kazanımlara Sahip Çıkma, Özgürlükleri Koruma Zamanıdır
05 Mayıs 2023, Cuma

Memur-Sen olarak her daim istikrardan, millet iradesinden, özgürlüklerden, adaletten, demokrasiden yana olduğunu belirten Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Bizim sendikal hikâyemiz bu ülkenin özgürlük hikâyesidir. Bugünlere zor sınavlardan geçerek geldik. Bedeller ödedik. Şimdi kazanımlara sahip çıkma, özgürlükleri koruma zamanıdır” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Siirt İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Mervan Gül ve teşkilat mensupları katıldı. 

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen’in bugün bir milyon 100 bin üye sayısına ulaştığını dile getirerek, konfederasyonun küresel bir emek hareketine dönüştüğünü söyledi. 

“Sorunları Örgütlü Gücümüzle, Mücadeleyle Çözeceğiz”

Memur-Sen’in kamu görevlileri için umut olduğunu belirten Doğan, “Memur-Sen, emeği istismar eden ideolojik sendikacılığın karşısında müzakereyi mücadeleyle buluşturan emek hareketidir. Mücadelemiz emeğin değerini bulması, alın terinin karşılığını alması içindir” dedi.

Memur-Sen’in Toplu Sözleşmenin mimarı olduğunu belirten Doğan, son bir yılda elde edilen kazanımlarla birlikte kamu çalışanları için 802 önemli kazanıma imza attıklarını söyledi. Doğan, “802 kazanım büyük mücadelelerle, zorlu süreçlerden geçilerek elde edildi. Örgütlü gücümüzle, birikimimize, mücadele azmimize inandık, çalıştık, kazandık. Kalan sorunları da örgütlü gücümüzle, mücadeleyle çözeceğiz. 802 kazanımla birçok sorunu nasıl çözdüysek bunları çözecek irade de yine biziz” ifadelerini kullandı.

“Memurun Seyyanen İyileştirmeye İhtiyacı Var”

1 Mayıs gerçekleştirilen Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in 1. dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi konusunda düzenlemeyi hazırladıklarını ve düzenlemeyi Meclis’e getireceklerini söylediğini hatırlatan Doğan, şunları kaydetti:

“3600 ile ilgili uzun süredir verdiğimiz emeğin semeresini aldık. Sayın Cumhurbaşkanı Temmuz’da refah payı verileceğini ifade etti. Bu bizim seyyanen zam ihtiyacını ifade etmemize engel değil. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz, memurun seyyanen iyileştirmeye ihtiyacı var. Çünkü maaşlar arasındaki makas açılmış, kiralar insafın dışına çıkmış, alım gücü düşmüş durumda.”

"Şimdi Kazanımlara Sahip Çıkma, Özgürlükleri Koruma Zamanı”

Memur-Sen olarak bütün seçim süreçlerinde tutumlarının hep istikrardan, millet iradesinden, özgürlüklerden, adaletten, demokrasiden yana olduğunu belirten Doğan, “Memur-Sen olarak Türkiye’nin demokratikleşmesinde çok büyük payımız var. Biz, vesayete karşı emek ve hürriyet birbirinden ayrılmaz dedik, emek kadar hürriyeti de savunduk. Bizim sendikal hikâyemiz bu ülkenin özgürlük hikâyesidir. Bugünlere zor sınavlardan geçerek geldik. Bedeller ödedik. Şimdi kazanımlara sahip çıkma, özgürlükleri koruma zamanıdır” şeklinde konuştu. 

“Siyasetin ve Ekonominin İstikrarı İçin Ter Akıtanların Yanındayız”

28 Şubat rezaletini, turnikelere takılan özgürlükleri unutmadıklarını belirten Doğan, “Biz, temel hak ve özgürlükleri savunan, özgürlüklerin önünü açan, işkenceyi ortadan kaldıran, Türkiye’yi karanlık günlerden çıkaran, kamusal alan yalanını çöpe atan bir anlayışın yanındayız. Biz, terörden, darbeden medet umanlara, vesayeti özleyenlere karşı, terörün belini kıranların, sırtını millete dayayanların yanındayız. Türkiye’nin son 20 yılda kat ettiği aşamayı gören insanlar olarak; siyasetin ve ekonominin istikrarı için ter akıtanların, yerli üretimi, milli sanayiyi omuzlayanların yanındayız” ifadelerini kullandı. 

15 Mayıs mutabakatına çok az bir süre kaldığını da hatırlatan Doğan, 15 Mayıs’a kadar Memur-Sen bayrağını yeni zirvelere taşımak için ter dökeceklerini kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Çalışanlarımızın Emeğinin Karşılığını Almak İçin Mücadele Ediyoruz

Kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise kamu çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi için mücadele ettiklerinin altını çizerek, "Bizler her koşulda ve şartta çalışanlarımızın emeğinin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Bizim gayemiz insanların dertlerine derman olmak, onlar için çalışmak. Bu anlayışla geçmişte birçok sorunu çözdük, yüzlerce kazanıma imza attık. Yine aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Memur-Sen İl Temsilcisi Şeker: Memur-Sen İnanç, Umut, Güven ve Samimiyet Demektir

Memur-Sen Siirt İl Temsilcisi Murat Şeker, Memur-Sen’in sadece emekçilerin derdiyle ilgilenen bir sendika olmadığını belirterek, “Bizler geniş coğrafyalarda ümmetin derdiyle dertlenen, yetimhaneler, hastaneler, okullar yapan; sel, afet ve depremlerde maddi ve manevi destek ile insanımıza koşan, kuruş değil duruş sendikacılığı yapan bir sendikayız” şeklinde konuştu. 

Teşkilatın önceliğinin ülke olduğunu kaydeden Şeker, “Memur-Sen, inanç, umut, güven, samimiyet demektir. Biz varsak umut bitmeyecektir. Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, onurun, özgürlüğün teminatıyız. Bizim nitelik ve nicelik olarak büyüyen örgütlü gücümüze, Türkiye’nin ekmek kadar, su kadar ihtiyacı vardır. Biz varsak umutsuzluğa, cehalete, esarete, tahakküme yer olmayacaktır. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Eviz: Sendikalar Hak, Adalet ve Özgürlüklerin de Mücadelesini Vermekle Sorumlu

İnandıkları yolda cesur ve emin adımlarla ilerlediklerini belirten Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, her zaman çözüm odaklı olduklarını kaydetti.  Eviz, “Sivil toplum örgütleri ve sendikalar, sadece emek ve ekmek mücadelesi değil hak, adalet ve özgürlüklerin de mücadelesini vermekle sorumlular. İşte Memur-Sen ve Sağlık-Sen her zaman bu mücadelenin öncüsü oldu” dedi.

PAYLAŞ :