Sağlık-Sen 7. Dönem 1. Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı
30 Nisan 2023, Pazar

Memur-Sen’in her dönemde milletinin yanında olduğunu dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “İstiklalimiz ve istikbalimiz için siyasetin ve ekonominin istikrarı için ter akıtanların yanında, milletle beraber yol alanların, dünya mazlumları için yorulanların safında duracağız” dedi.

Sağlık-Sen 7. Dönem 1. Başkanlar Kurulu, “7. Dönem Toplu Sözleşme” gündemiyle toplandı.

Genel Merkez’de gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve 81 ilden gelen şube başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarını artırmak için ter akıtmak, mesai harcamak, çaba göstermek, her zaman ve her zeminde bu doğrultuda hareket etmenin Sağlık-Sen’in temel amacı olduğunu söyledi. 

“Birlik ve Beraberlik İçerisinde Mücadeleye Devam Edeceğiz”

Kendilerinin sahadan geldiğini ve bundan dolayı sağlık emekçilerinin talep, beklenti ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiklerini belirten Doğan, “Sorunların çözümü noktasında tüm imkanları seferber ederek, elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Çözüm noktasında tıkanıklık yaşadığımız durumlarda ise; uzlaşmacı bir tavırla bu durumu aşmaya çalışıyoruz. Çıktığımız bu yolda; duraklamadan, duraksamadan emin adımlarla, hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya, koşturmaya, mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Memur-Sen ve Sağlık-Sen kazanımları hakkında bilgi veren Doğan, “Sorunların, eksiklerin bilincindeyiz. Bunların bertaraf edilmesi, çözüme kavuşturulması için de hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugüne kadar onlarca sorunun çözümünde Sağlık-Sen’in, Memur-Sen’in çabası, millet iradesinin imzası varsa önümüzdeki sorunların çözüm adresi de yine aynıdır” ifadelerini kullandı. 

“Ağustos Ayında Güçlü Bir Şekilde Masada Olacağız”

Sendikal açıdan önem arz eden kritik bir takvimin eşiğinde olduklarını kaydeden Doğan, 15 Mayıs yetki sürecine dikkat çekti. 

Genel Başkan Doğan, şunları söyledi:

“7. Dönem Toplu Sözleşme masasına güçlü bir şekilde oturmak için 15 Mayıs’tan güçlenerek çıkmamız gerekiyor. Bunun yolu yöntemi bellidir. Temsilcimizle, yönetimimizle sahada olacağız. Her bir sağlık ve sosyal hizmet çalışanına ulaşacağız, her birine samimi bir şekilde hak arayışı mücadelemizi anlatacağız. Sahadan kopmadan, uzaklaşmadan, yabancılaşmadan bir olacağız, beraber olacağız. Ağustos ayında güçlü bir şekilde masada olacağız” dedi. 

“Derdimiz Millet, Hassasiyetimiz Emektir”

Memur-Sen’in üyeleri için onur, kamu görevlileri için umut olduğunu dile getiren Doğan, Memur-Sen’in demokrasiye, milli iradeye sahip çıkan bir örgütlenme olduğunu anlattı. Konfederasyonun ve sendikanın her dönemde milletinden yanında olduğunu belirten Doğan, şunları söyledi:

“Memleketin en çetin sınavlar verdiği zamanlarda Memur-Sen tavrını gündelik durumlara göre değiştirmeden, net olarak ortaya koymuştur. Biz kişisel ya da kurumsal hesaplar içinde değiliz. Derdimiz millet, hassasiyetimiz emektir. Memur-Sen’in sendikal mücadelesini sadece hak arayışı ekseninde vermekle yetinmediği, çalışmalarını sadece hizmet kolunun sorunları ile sınırlandırmadığı görülmektedir. Memur-Sen sosyal bir aktör olarak toplumun her kesimini ilgilendiren hususlarda taraf olup, irade göstererek, değerler sendikacılığının da bayraktarlığını yapmaktadır.”

“Göreve Gelmeden Memuru Tehdit Edenlerle Yol Yürümemiz Mümkün Değil”

 “Bizim daha göreve gelmeden kamu personelini tehdit edenler ile birlikte yol yürümemiz mümkün değildir. Memurun hak ettiği bu tehdit dili değildir. 14 Mayıs’ta kamu personeli, daha göreve gelmeden kendisine parmak sallayanlar ile 21 yıllık iktidarı döneminde emeği baş tacı yapanlar arasında tercih yapacaktır” diyen Doğan, “İstiklalimiz ve istikbalimiz için siyasetin ve ekonominin istikrarı için ter akıtanların yanında, milletle beraber yol alanların, dünya mazlumları için yorulanların safında duracağız. Mücadelesini verdiğimiz, her bir kazanımı korumakta kararlıyız” ifadelerini kullandı. 

Genel Sekreter Baki: Sendikamızın Yol Haritasını Birlikte Belirleyeceğiz

Başkanlar Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Durali Baki, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti. 7. Olağan Genel Kurulu sonrası ilk toplantıyı yaptıklarını belirten Baki, “Bundan sonra, sık sık bir araya gelerek, istişareler yapacağız. Sendikamızın yol haritasını birlikte belirleyeceğiz. Allah birliğimize, beraberliğimize zeval vermesin” diye konuştu. 

Öte yandan Genel Başkan Yardımcıları; kendi alanları, yaptıkları çalışmalar ve belirledikleri hedeflerle ilgili bilgilendirmeler yaptı. 

Konuşmaların ardından, soru-cevap kısmına geçildi. 

 

 

 

 

PAYLAŞ :