KİK Toplantısında Afet Bölgesinde Görevli Sağlık Çalışanlarının Talepleri Konuşuldu
28 Nisan 2023, Cuma

Sağlık Bakanlığı ile Sağlık-Sen arasında yapılan KİK toplantısında, sağlık çalışanlarının gündemindeki konular ve deprem bölgesindeki çalışanların talepleri görüşüldü.

Sağlık Bakanlığı 2023 yılı ilk Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Sağlık-Sen adına Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ile Sağlık-Sen hukuk ve mevzuat uzmanları katılırken, Bakanlık adına Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Mehmet Koca, Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Kaya ve ilgili bürokratlar katıldı.

Aile Sağlığı Çalışanlarından Ek Ödeme Kesintisi Yapılmaması İçin Çalışma Yapılacak 

Sağlık-Sen’in sürekli dile getirdiği aile hekimlerinin izin kullandıklarında görev başında olan aile sağlığı çalışanlarından ek ödeme kesintisi yapılmaması talebi, KİK toplantısında da gündeme getirildi. 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu konuda düzenleme yapılması için çalışma yapılacağını ifade etti. 

“Şua İzni Konusunda Taşra Teşkilatı Bilgilendirilecek”

Toplantıda Sağlık-Sen tarafından Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında şua izninin kullanımının farklılık gösterdiği dile getirildi. 

Bakanlık yetkilileri de şua izninin kullanımı konusunda uygulama birliğinin sağlanması amacıyla taşra teşkilatının bilgilendirileceğini ifade etti.  

Sağlık Bakanlığı ile yapılan KİK toplantısında gündeme getirilen konular şöyle: 

Afet bölgesinde görevlendirilen sağlık çalışanlarının, mesai saatleri konusunda yaşadıkları sorunlar çözülmelidir.

Deprem sırasında görevi başında vefat eden sağlık çalışanları “görev şehidi” olarak anılmalıdır.

Depremzede sağlık çalışanlarından, 5 yaşından küçük çocuğu olanlara idari izin verilmelidir.

Maaş promosyon anlaşması kapsamında “para puan” alamayan çalışanların sorunu çözülmeli ve bu ücretlerden yararlanamayan sağlık çalışanlarının mağduriyeti giderilmelidir.

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’nde Artırımlı Ödeme Yapılacak Hizmet Sunum Alanı tablosunda yer alan yataklı servis sorumlularına verilen ek ödeme artışı, tüm birim sorumlularına verilmelidir.

Başta afet bölgesi olmak üzere yataklı sağlık tesislerindeki yemek hizmetlerinin, çalışanların kurumsal aidiyeti ve çalışma motivasyonu açısından kalitesinin artırılması gerekmektedir.

PAYLAŞ :