“Ülkemizi, Eski Türkiye’ye Döndürmek İsteyenlere Fırsat Vermeyeceğiz”
28 Nisan 2023, Cuma

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi’nin düzenlediği Teşkilat Toplantısı’na katılan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Örgütlü gücümüzle, masanın yetkilisi ve kamu görevlilerinin temsilcisi olarak yine bu sorunları çözecek irade biziz. Emeğe ve emekçiye kara gün yaşatmak isteyenleri, eski Türkiye’ye döndürmek isteyenleri bizim teşkilatımız iyi biliyor ve bu fırsatçılara meydan vermeyeceğini iyi biliyorum” diye konuştu. 

Şanlıurfa Şube tarafından düzenlenen Teşkilat Toplantısı, Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Çoşkun, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ile teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Bakan Bozdağ: Yeni Dönemde Sağlık Alanında Daha İleriyi Gideceğiz

Toplantıda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, son 20 yılda sağlıkta büyük değişim yaşandığını ifade ederek, bu alanda AK Parti iktidarlarına kadar adı konulmamış bir kast sisteminin bulunduğunu, işçinin, memurun, serbest çalışanın ayrı uygulamaya tabi tutulduğunu dile getirdi.

Bozdağ, "Sağlık sisteminde ülkenin cumhurbaşkanıyla benim işçi kardeşimi aynı güvence içinde ele alan eşitliği lafta değil, kağıtta değil, bir fiil hayata geçiren adımı attık" ifadesini kullandı.

Şehir hastanelerinin de Türkiye'de yeni bir anlayışı hayata geçirdiğini aktaran Bozdağ, yeni dönemde sağlık alanında daha ileri gidileceğini kaydetti.

"14 Mayıs Yeni Bir Başlangıç Olacaktır"

Türkiye'yi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durdurulmak istendiğine işaret eden Bozdağ, Türkiye'nin istikrarının önemli olduğunu ifade ederek, Erdoğan'ın ilk turda seçileceğini söyledi.

Bakan Bozdağ, "Cumhurbaşkanımızı zayıflatmak, onun parlamentodaki desteğini azaltmak, onun gücünü almak anlamına gelir. Cumhurbaşkanımızı, parlamentoda da arkasına daha büyük destek koyarak daha güçlü yapacağız. Onu yalnız bırakmayacağız, parlamentoda da bırakmayacağız, Külliye'de de bırakmayacağız. Dünyanın hiçbir yerinde de onu yalnız bırakmayacağız. Vakit, hesapları, oyunları bozma vaktidir. 14 Mayıs yeni bir başlangıç olacaktır" diye konuştu.

Genel Başkan Doğan: Demokrasimize, Birliğimize, Milli İrademize Sımsıkı Sarılıyoruz

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ise Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak, emeğin değerini bulması, alın terinin karşılığını alması için ideolojik sendikacılığa, kapitalizme, sömürüye karşı mücadele anlayışıyla sendikacılık yaptıklarını anlattı. Doğan, “Aynı zamanda milletimizin hizmetinde, devletimizin yanında olarak; demokrasimize, birliğimize, milli irademize de sımsıkı sarılıyoruz. Bu anlayışla Türkiye, geçtiğimiz yirmi yıl içerisinde önemli değişimlere, dönüşümlere, kazanımlara ve devrim niteliğinde reformlara imza attı” ifadelerini kullandı. 

“Yalanlarına İnanmamızı Bekleyenlere Fırsat Vermemeliyiz” 

Sağlık-Sen olarak, dünden bugüne çok önemli kazanımlara da biz imza attıklarını dile getiren Doğan, “Biz bütün sorunları istikrarlı dönemde çözdük. Üyemize kazandırırken ülkemize de kazandıran tarafta olduk” dedi.

 Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Örgütlü gücümüzle, masanın yetkilisi ve kamu görevlilerinin temsilcisi olarak yine bu sorunları çözecek irade biziz. Bu sorunlara odaklanıp, gerçeği ve geleceği de göz ardı etmemeliyiz. Bu sorunların üzerine milletimize ve devletimize daha büyük sorunlar yüklememeliyiz. Düşmemizi, soluklanmamızı, bir an olsun yalanlarına inanmamızı bekleyenlere fırsat vermemeliyiz. Emeğe ve emekçiye kara gün yaşatmak isteyenleri, eski Türkiye’ye döndürmek isteyenleri bizim teşkilatımız iyi biliyor ve bu fırsatçılara meydan vermeyeceğini iyi biliyorum.”

“İşimizi Şansa Ya da Belirsizliklere Bırakmayacağız”

14 Mayıs sürecinde istikrardan, millet iradesinden yana olacaklarını ifade eden Doğan, “İstikametimizi, hedeflerimizi ve tercihimizi; bugüne kadar kazandıran, özgürleştiren ve sivil topluma önem veren iradeden yana kullanacağız. Büyük güçlüklerle elde ettiğimiz kazanımlarımızın devam etmesi ve emeğin karşılığının artırılması için işimizi şansa ya da belirsizliklere bırakmayacağız” şeklinde konuştu. 

7. Dönem Toplu Sözleşme öncesinde bayrağı daha da zirveye taşımak ve konumu daha da güçlendirmek için aralıksız çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Doğan, “Bizim keyfiyete, durağanlığa ayıracak vaktimiz yok. Çözüm için mücadele edecek enerjimiz, sizlerden aldığımız güvenimiz var. Sendikal alanda diğerlerini rahat kılan, algı oluşturan, alanı karıştıran anlayışa dur dememiz gerekiyor. Sendikal mücadeleyi ödüllendirecek, yetkinin hakkını teslim edecek, üyeye ve ülkeye güven verecek dayanışma aidatının hayata geçmesi için mücadelemiz 15 Mayıs itibariyle devam edecek” diye konuştu. 

Şanlıurfa Milletvekili Cevheri: Sağlık Hizmetlerimiz Tüm Dünyaya Örnek

AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, sağlık alanında yapılan hizmetlere değindi. Sağlık çalışanlarının ülke için önemini anlatan Cevheri, sağlık hizmetlerinin tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. 

Şanlıurfa Şube Başkanı Yabir: Değerler Sendikacılığının da Bayraktarlığını Yapıyoruz

Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının büyük fedakarlıklarla çalıştığını anlatarak, çalışanların emeğini, alın terini korumayı kendilerine amaç edindiklerini, bu amaç doğrultusunda mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ülkeye umut olduğunu belirten Yabir, Sağlık-Sen’in çalışanların refah düzeyini artırmaya yönelik çaba gösterdiğini ifade etti. 

PAYLAŞ :