Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sorunları KİK Toplantısında Gündeme Getirildi
27 Nisan 2023, Perşembe

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık-Sen arasında 2023 yılının ilk KİK toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Sağlık-Sen, sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirilen Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı’na Sağlık-Sen adına Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Ankara 4 No’lu (ASHB) Şube Başkanı Eyüp Medet ile Sağlık-Sen uzmanları katılırken, Bakanlık adına Personel Genel Müdürü Engin Demir, Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Fatih Pekşen ve ilgili bürokratlar katıldı.

Toplantıda sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerini dile getiren Sağlık-Sen heyeti, sorunların çözüme kavuşmasıyla büyük bir memnuniyet oluşacağını dile getirdi.

Öğretmenlere Eğitime Hazırlık Ödeneği Verilecek

Sağlık-Sen’in bir önceki KİK toplantısında gündeme getirdiği, bakanlığa bağlı ve eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında bulunan tüm öğretmenlere görev yeri ve görev pozisyonu ayrımı yapılmaksızın eğitime hazırlık ödeneği verilmesi talebi karşılık buldu.

Bundan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı öğretmenler, hangi görev yeri ve yetkide olursa olsun eğitime hazırlık ödeneği verilmesini gerektirecek tüm görevlerde ödenek alabilecek.

4/B Statüsündeki ASDEP Personelinin Meslek Unvanı Üzerinden Ek Ödeme Alması İçin Çalışma Yapılacak

Sağlık-Sen heyeti toplantıda, 4/B statüsünde görev yapan ASDEP personelinin, meslek unvanı üzerinden ek ödeme alacak şekilde düzenleme yapılmasını gündeme getirdi.

Bunun üzerine Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili çalışma yapacaklarını ifade etti.

Bakanlık Promosyon Anlaşması Konusunda Çalışma Yapacak

Merkez teşkilatı için maaş promosyon anlaşmasının yapıldığını hatırlatan Sağlık-Sen heyeti, taşra teşkilatı için de çalışanları memnun edecek şekilde Bakanlığın tek promosyon anlaşması üzerinden ilerlemesini istedi.

Konuyla ilgili çalıştıklarını söyleyen Bakanlık yetkilileri, çalışmayı kısa sürede neticelendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Sağlık-Sen'in KİK Toplantısında Gündeme Getirdiği Konular Şu Şekilde:

  • Gerek afet bölgesinde görev yapan gerekse bölgeye geçici görevlendirilen sosyal hizmet çalışanlarının barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına öncelik verilmelidir.
  • 4/B sözleşmeli personelden ASDEP olarak istihdam edilenlerin, devlet memurluğu kadrosuna Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aile Sosyal Destek Uzmanı olarak atanacağı açıklandı. Söz konusu meslek personelinin özlük hakları hakkında bilgilendirme yapılarak çalışanların sorunları çözülmelidir.
  • Bakanlık ile bir operatör arasında imzalanan ve sadece merkez teşkilatında çalışanların faydalandığı “Kurumsal Hat Protokolü”ne, taşra teşkilatında görev yapanlar da dahil edilmelidir.
  • 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği, tedbir kararı uygulayan tüm sosyal hizmet çalışanlarına, kadrolu-sözleşmeli fark etmeksizin ilgili Kanunun 33. maddesi gereği ödeme yapılmalıdır.
  • Bakanlığa bağlı kreşlerin sayısı artırılmalı ve yatılı kuruluşlarda görev yapan çalışanların çocukları için 7/24 saat hizmet veren kreş açılmalıdır. 
  • Mazeret durumu nedeniyle yer değiştiren ve atandığı yerde 5 yıl görev yapan personelden, mazeret durumunun devam ettiğine dair belgelendirme talebi yapılmamalıdır.
  • Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nda görev yapan öğretmenlere; ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversite gibi kurumlar tarafından yapılan sınavlarda görev verilmesi hususlarında gerekli çalışma yapılmalıdır.
  • Sosyal hizmet çalışanları müzelerden, toplu ulaşım araçlarından ve kamu hizmetlerinden indirimli olarak yararlanmalıdır.
  • Kurum içi yer değişikliği yapan 4/B sözleşmeli personelin mehil müddeti kullanabilmesi sağlanmalıdır.
  • Nöbet karşılığı olarak ödenen ücretin arttırılabilmesi için nöbet karşılığı verilen ek ders saati arttırılmalıdır. 8 saatlik nöbet karşılığı en az 5 saat ek ders ücreti verilmelidir.
  • Çocuk Evleri Sitesi’nde görev yapan 4/B sözleşmeli destek personelinin, hafta sonları ve resmi tatil günlerinde çalıştıkları fazla çalışma sürelerine karşılık izin kullandırılmalıdır.
PAYLAŞ :