Akdeniz Üniversite ve Adli Tıp Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
19 Nisan 2023, Çarşamba

Sağlık-Sen Akdeniz Üniversitesi ve Adli Tıp Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kurulda, Hasan Basri Bozkurt şube başkanlığına seçildi.

Delegelerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk yaptı. Divan üyeliğinde ise Antalya Şube Başkanı Osman Kasap ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Ulaşım ve Morg Müdürü İbrahim Etem Alev yer aldı.

“Çalışanlarımız İçin Sonuna Kadar Elimizden Gelen Desteği Vereceğiz”

Genel kurulda bir konuşma yapan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen’in ülkenin ve milletin her zor döneminde elini taşın altına koyan bir sendika olduğunu dile getirerek, afet bölgesinde açtıkları ikram evlerine dikkat çekti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanı sıra depremzede vatandaşların da bu evlerden yararlanabildiğini kaydeden Doğan, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın her zaman yanındayız. İkram evleriyle de onlara destek olmak istedik. Çalışanlarımızın dinlenebileceği, sohbet edebileceği, moral toplayabileceği bir ortam oluşturmaya çalıştık. Sağlık-Sen olarak çalışanlarımız için sonuna kadar elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.

“Refah Düzeyi Artıracak Düzenlemeler Yine Bizim Çabamızla Gerçekleşecek”

Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarını daha yukarıya taşımak için mücadele verdiğini kaydeden Doğan, şunları söyledi:

“Sorunların da sorumluluklarımızın da farkındayız. Çözümün tarafı olmak için çaba gösteriyor, mağduriyetlerin önüne geçmeye çalışıyoruz. İnsanı ve emeği merkeze alan Sağlık-Sen, bugüne kadar verdiği mücadele ile birçok sorunun çözümünü sağlamış, nice kazanımlar elde etmiştir. Mevcut sorunların çözümü yanında sağlık ve sosyal hizmet çalışanının refah düzeyini artıracak düzenlemeler yine Sağlık-Sen’in girişimleri ve çabası ile gerçekleşecektir.”

Her bir kazanımın arkasında ayrı bir hikâye ve ayrı bir sürecin olduğunu dile getiren Doğan, “Hepsi de uzun soluklu çalışmalar neticesinde elde edildi. Örgütlü gücümüz, kararlı duruşumuz neticesinde bunlara nicelerini daha ilave edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Milli İradenin ve İstikrarın Yanındayız”

Çalışanlar için mücadele verirken, ülkenin sorunlarına da duyarsız kalmayacaklarını ifade eden Doğan, “Bugüne kadar nasıl ki en kritik dönemlerde milletimize sırtımızı dönmemişsek, milli iradenin, istikrarın yanında olmuşsak bugün de istikametimizi gündelik değişkenlere göre değiştirmeden aynı noktadayız” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sendikacılığı Hem Üyelerimiz Hem de İnsanlık İçin Yapıyoruz

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise, dünden bugüne sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarını iyileştirmek için mücadele ettiklerini kaydederek, bundan sonra da mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. Baykan, sendikacılığı hem üyeler için hem insanlık için yaptıklarını anlattı.

Üniversitelerin bilim yuvası olduğunu belirten Baykan, bilimsel çalışmaların yapıldığı üniversitelere büyük değer verdiklerini kaydetti. Son tedavi mercii olan üniversite hastanelerinin sağlık hizmeti sunumunda önemli bir rol oynadığını belirten Baykan, “Üniversite hastanelerinde görevli fedakâr sağlık çalışanlarımız hak ettiği değeri görmeli. Üniversite hastanesi çalışanlarımızın hakları için, hakkaniyetli bir ücret almaları için, adil bölüşüm için mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Adli Tıp Kurumu’nda görevli sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Baykan, çalışanların ek ödeme tavan oranlarının, günümüz ekonomik şartlarına bakıldığında oldukça düşük kaldığı dile getirdi. Baykan, Sağlık-Sen olarak Adli Tıp Kurumu’nda görev yapan sağlık çalışanlarının ek ödemeleri ile ek ödeme tavan oranlarının artırılmasına yönelik girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

Şube Başkanı Bozkurt: Üniversite Hastanesi Çalışanları Artık Daha Güçlü

Akdeniz Üniversitesi ve Adli Tıp Şube Başkanı olan Hasan Basri Bozkurt ise, hastane çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Buradaki sağlık çalışanlarının haklarını daha ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Bozkurt, “Üniversite hastanesi çalışanlarımız artık şubemizle birlikte daha güçlü. Çalışanlarımızın haklarının, emeklerinin ve alın terlerinin karşılığını alması için azimle mücadele edeceğiz” dedi.

Sağlık-Sen Akdeniz Üniversite ve Adli Tıp Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Hasan Basri Bozkurt, Şube Sekreteri Gökhan Gönlü, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Kalay, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selman Karacan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Yiğit, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Yaman, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gülüzar Sarı.

 

 

PAYLAŞ :