Sağlık-Sen Yönetimi Çorum’da Sağlık Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi
17 Nisan 2023, Pazartesi

Sağlık-Sen’in değerler sendikacılığının bayraktarlığını yaptığını söyleyen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sendikamız, dün nasıl milli iradeyi savunduysa, istikrarın yanında yer aldıysa bugün de milletinin yanındadır, istikrarın savunucusudur” dedi.

Sağlık-Sen Çorum Şubesi, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun katılımıyla İl Divan Toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Doğan, Sağlık-Sen olarak afetin ilk gününden itibaren vatandaşlara destek olmaya, yaraları sarmaya çalıştıklarını kaydetti. Deprem bölgesinde kurdukları Sağlık-Sen İkram Evleri ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduklarını belirten Doğan, birlik ve beraberlik içerisinde yaraların sarılacağını ifade etti.

“Mücadelemiz Alın Terinin Karşılığını Alması İçindir”

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kamu görevlileri için umut olduğu kaydeden Doğan, “Sadece sorunları dile getiren bir sendika değiliz. Aynı zamanda sorunlara çözüm önerileri getiren ve bunları yetkililerle paylaşan bir sendikayız. Bugüne kadar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının en temel sorunlarını çözdük. Bundan sonra da sorunların çözümü için ter dökecek, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sağlık-Sen olarak, mücadelemiz emeğin değerini bulması, alın terinin karşılığını alması içindir” diye konuştu.

Sendikalar için kritik tarih olan 15 Mayıs’a da dikkat çeken Doğan, “15 Mayıs’ta zirvedeki Memur-Sen ve Sağlık-Sen bayrağını daha da yükseğe taşıyacağız. Zirvedeki konumumuzu daha da güçlendirmek, çıtamızı çok daha yükseğe koymak için birlikte ter dökeceğiz” ifadelerini kullandı.

“7. Dönem Toplu Sözleşme Masasına Elimiz Güçlü Gideceğiz”

Ağustos ayında başlayacak 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci için hazırlıklara başladıklarını dile getiren Doğan, bir eylem planı hazırladıklarını ve bu doğrultuda ilerlediklerini anlattı. Sahanın talep ve beklentilerini toplandıklarını kaydeden Doğan, bu verilerin raporlaştırıldığını söyledi. Doğan, 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına elleri güçlü gideceğini belirtti.

“Değerler Sendikacılığının Bayraktarlığını Yapıyoruz”

Sağlık-Sen’in değerler sendikacılığının da bayraktarlığını yaptığını ifade eden Doğan, “Sendikamız, sosyal bir aktör olarak yeri geldiğinde toplumun her kesimini ilgilendiren hususlarda taraf olmuştur, irade göstermiştir. Milletimiz ve devletimizin bekası için toplumun bütününe yönelik konularda hem sorumluluk almış hem de destek vermiştir. Bu nedenle istikameti de yönü de bellidir, kararı da nettir. Dün nasıl milli iradeyi savunduysa, istikrarın yanında yer aldıysa bugün de milletinin yanındadır, istikrarın savunucusudur” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık Çalışanları Her Daim Milletimizin Yanında

Kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise, yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Barutcu, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni etti. 

Sağlık çalışanlarının ülkenin her zor döneminde fedakarlıkla çalıştığını kaydeden Barutcu, bu deprem felaketinde de sağlık çalışanlarının milletinin yanında olduğu ifade etti.

Barutcu, yaklaşan Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile getirmesini dileyerek, herkesin bayramını kutladı.

Çorum Şube Başkanı Saatci: Her Geçen Gün Üye Sayımızı Artıyoruz

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sorun ve talepleri için mücadeleyi sürdürdüklerini dile getiren Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, “Sağlık-Sen Çorum şubesi olarak Çorum'da yetkili sendikayız. İnşallah bu yetki, 2023'te de açık ara devam edecektir. Her geçen gün üye sayımızı artırarak büyüyoruz. Birlikteliğimiz, daha güzel hizmetler için daim olsun. Bu başarı ekip başarısıdır. Bu başarıda emeği geçen yönetim, denetim, disiplin, ilçe ve işyeri temsilcileri ve üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PAYLAŞ :