Yeni Ufuklar, Yeni Hedefler, Yeni Kazanımlar…
06 Nisan 2023, Perşembe

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sorunların çözülmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Yetkililerle görüşmeler gerçekleştiriyor, sorunların ne denli büyük olduğunu anlatıyor ve bu bağlamda çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz.

Sorunların çözülmesi ve taleplerin karşılık bulması hem sağlık çalışanlarımızın yüzünü güldürecektir hem nitelikli sağlık hizmetinin kalitesini daha da artıracaktır.

Bu bağlamda;

→ Kamu çalışanlarının mali kayıplarının giderilmesi için seyyanen zam yapılmalıdır.

→ Kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmelidir.

→ 1. dereceye yükselen tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir.

→ Adli Tıp Kurumu’nda görev yapan sağlık çalışanlarının ek ödeme tavan oranları düşük kalmıştır. Bu nedenle adli tıp çalışanlarının ek ödemeleri ve ek ödeme tavan oranları artırılmalıdır.

→ Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu çalışanları ile araştırmacı kadrosunda görev yapan sağlık çalışanlarının ek ödeme mağduriyeti giderilmelidir. Bu kurumlarda görev yapan çalışanların sabit ek ödemeleri yüzde 20 artırılmalı ve teşvik ödeme verilmelidir.

→ Yakın zamanda afet bölgesinde görev yapan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının ücretleriyle ilgili düzenleme yapıldı. Aynı düzenleme afet bölgesinde görev yapan hem depremzede hem de bölgeye geçici görevlendirilen diğer sağlık çalışanları için de yapılmalıdır.

→ Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının düşük kalan destek ve teşvik ödeme oranları artırılmalıdır.

→ Genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı ile lise mezunu sağlık hizmetleri sınıfının ek ödeme tavan oranları artırılmalıdır.

→ Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak mevcut çalışanların genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi sağlanmalıdır.

→ Üniversite hastanelerinde görev yapan çalışanların yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır.

→ Teknik hizmetler sınıfında çalışanların ve mühendislerin kariyerlerine uygun ekonomik ve özlük haklarında iyileştirici düzenlemeler yapılmalıdır.

→ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanlarına ödenen sosyal hizmet tazminatının oranı artırılmalı ve kapsamı genişletilmelidir.


 

PAYLAŞ :