Memur-Sen Plan ve Bütçe Komisyonunda
28 Mart 2023, Salı

Memur-Sen Konfederasyonu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Kanun Teklifine yönelik beklenti ve taleplerini aktarmak için komisyon çalışmalarına katıldı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve beraberindeki teknik heyetin yer aldığı komisyon çalışmasında Mecliste görüşülen Kanun Teklifine yönelik; kamu görevlilerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak için Memur-Sen tekliflerini aktardı. 

Memur-Sen Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde; ısrarla dile getirdiği 1. dereceye 3600 ek gösterge, bayram ikramiyesi, zorunlu emekliliğin kaldırılması başta olmak üzere çalışma hayatına yönelik sorunların çözümü için taleplerini iletti. Bir süredir EYT için yoğun mesai harcayan SGK personeline yönelik tazminat verilmesi, YHS’nin GİH’e geçirilmesi, üniversite idari personeline yer değişikliği hakkının tanınması gibi konular da Memur-Sen tarafından komisyona sunulan tekliflerin arasında yer aldı.

Ayrıca kira ve emtia artışları başta olmak üzere enflasyon karşısında kamu görevlilerinin azalan alım gücünü artırmak için en düşük devlet memuru aylığının günün şartlarına uygun hale getirilmesi, yüksek yargı mensuplarına verilen ek tazminatlarla birlikte kamudaki avukat, şube müdürü, müdür, mühendis, vaiz, murakıp, uzman ve diğer teknik personel ile idari personele de verilmesi gerektiği belirtildi. Aynı zamanda yaşadığımız asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde, bölgede görevli bütün kamu görevlilerine fazla çalışma ücreti ve tazminatların tavan miktardan ödenmesi gerektiği aktarıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada “Sosyal devlet ve çalışanıyla büyüyen devlet anlayışıyla; çalışma hayatına ilişkin birçok sorunun çözüldüğü ve çözülmeye devam ettiği bu süreçte, kamu görevlilerimizin sorunlarının kalıplaşmadan çözüleceğine ve enflasyon karşısında gelir kayıplarının önleneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

torbatalepler

 

PAYLAŞ :