Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçişleri Eğitim Durumuna Göre Yapılmalı
27 Şubat 2023, Pazartesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndaki bazı sözleşmeli personelin kadroya geçirilme kriterlerinde eğitim ve mezuniyet durumlarının dikkate alınmadığını belirten Sağlık-Sen, yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi için Cumhurbaşkanlığı'na başvuru yaptı.

Yapılan yazılı başvuruda, sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta olanların atanabilecekleri memur kadrolarının belirlendiği hatırlatıldı. Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda istihdam edilen “destek personeli” unvanlı pozisyonlarda çalışanlar ile “diğer sağlık personeli” unvanında istihdam edilenlerin atama yapılacağı memur kadrolarının kriterlerinin net olduğu kaydedilen başvuruda, şu ifadeler kullanıldı:

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, sözleşmeli destek personeli ve diğer sağlık personeli istihdamında aranan niteliklerinde; eğitim, mezuniyet ve meslek durumları dikkate alınarak kriterler belirlenmiştir. Sözleşmeli destek personeli istihdamında; çocuk bakıcısı, hasta ve yaşlı bakıcısı, engelli bakıcısı olarak pozisyon unvanları belirtilmiş ve aranan nitelikler arasında Çocuk Gelişimi, Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Yaşlı Bakım Hizmetleri, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon vb. önlisans programlarından mezun olma şartı aranmaktadır. Bakanlıkta istihdam edilen sözleşmeli diğer sağlık personeli istihdamında aranan niteliklerde ise, ortaöğretim kurumlarının Acil Tıp Teknisyenliği ile Önlisans Paramedik programından mezun olma şartı vardır. Ancak, sözleşmeli destek personeli ve diğer sağlık personeli unvanlarının, devlet memurluğu kadrolarına atanmalarında; eğitim ve mezuniyet durumları dikkate alınmamıştır. İlgili kriterler üzerine istihdam edilenler, çeşitli sağlık bölümlerinden mezun olmalarına rağmen; hizmetli, hastabakıcı veya sağlık memuru unvanlarına atamalarının yapılacak olması sebebiyle hak kaybına uğrayacaktır.”

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na yazılı başvuru yapan Sağlık-Sen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda istihdam edilen sözleşmeli personelin atanacakları memur kadrolarının sözleşmeli personel pozisyonuna esas aranan niteliklerin eğitim, mezuniyet ve meslek durumu dikkate alınarak yeniden belirlenmesini talep etti.

PAYLAŞ :