SAĞLIK-SEN HEYETİ DEPREMZEDELERİN ACISINI PAYLAŞTI
14 Şubat 2023, Salı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Şube Başkanlarımız ile birlikte dayanışma amacıyla deprem bölgesindeki illeri ziyaret etti. Heyete ilimizi temsilen Şube Başkanımız Recep Akdoğan katılım sağladı. Genel Başkanımız Semih Durmuş ve heyeti, afetle mücadelede öncü rol oynayan sağlık çalışanlarıyla ve teşkilat mensuplarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Depremin ilk yaşandığı andan itibaren seferber olan Sağlık-Sen heyeti de bölgeye gitti.

Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis ve Diyarbakır ziyaret eden Genel Başkan Semih Durmuş ve beraberindeki heyet, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak AFAD, Kızılay, UMKE ve 112 ekiplerinden bilgi aldı.

Ayrıca bölgedeki şube yöneticilerine ve teşkilat mensuplarına geçmiş olsun ziyareti gerçekleştiren heyet, hem depremzede sağlık çalışanlarıyla hem de sahada görev yapan sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Büyük sarsıntı sonucu çöken binalarda on binlerce kişi enkaz altında kaldı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, on binlerce vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı.

 

“Bu Zor Günleri Beraber Aşacağız”

 

Ülkenin son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadığını dile getiren Genel Başkan Semih Durmuş, “Deprem nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm Türkiye’ye ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaraları birlikte saracak, bu zorlu günleri beraber aşacağız” diye konuştu.

Sağlık-Sen heyeti olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illeri ziyaret ettiklerini kaydeden Durmuş, “Tüm vatandaşlarımızı derinden etkileyen depremin yaralarını sarmak için devletimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve askerimiz tüm imkânlarıyla seferber olmuş durumda. Memur-Sen çatısı altında tüm sendikalarımız ve teşkilatımız da hem bölgede hem de illerde ihtiyaçlara göre hareket halinde. Arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Buradan başta bölgede canla başla çalışan görevliler olmak üzere tüm milletimize yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“Dayanışma milletimizin en güzel özelliklerinden biri”

Afet bölgesinde Genel Başkanımızın heyeti ile müşahedelerde bulunan Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Akdoğan;

“Tüm ülkemize, içimizi acıtan bu afetten dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletirken tüm deprem bölgesine biz biriz ve sizinleyiz demek adına burada depremzedelerimiz ile bir araya geldik. Burada yaşanan durum gerçekten de asrın felaketi diyebileceğimiz bir noktada. Ülkemiz kelimenin tam anlamıyla büyük bir mücadele içerisinde bulunmaktadır. Bu aziz milletimiz tüm mücadele aşamalarında olduğu gibi şimdi de tek vücut olarak hareket etmektedir. Tarihsel süreçlerden de anlayacağımız üzere Dayanışma milletimizin hamurunda var ve en güzel özelliklerinden de biri.

Tüm afet bölgelerinde devletimiz tüm kademeleri ile birlikte bir seferberlik hali ile deprem bölgesine şefkatli elini uzatmış yaraları sarmak adına tüm gayretini kullanmaktadır. Devletimizin kurumlarının yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu ve birçok gönüllüler burada rol almıştır. Etkin olarak çalışmalara dahil olmuşlardır.

Sağlık-Sen olarak biz de Genel Başkanımız Sayın Semih Durmuş ile birlikte bu dayanışma durumuna dahil olduk. Burada depremden zarar gören vatandaşlarımızın yanında yer almak elimizden geldiği ölçüde destek olmak istedik. Ayrıca deprem bölgesinde gerek depremden önce hali hazırda burada çalışan gerekse de deprem sonrası destek için burada bulunan sağlık çalışanlarımızı, UMKE ekiplerimizi ziyaret etmek ve sahada ellerinden tutmak, yanlarında yer almak istedik.

Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki büyük devletimizin bu yükün altından da kalkacağından şüphe duymadan devlet kurumlarımızın yanında yer almak gerekmektedir.

Duygu dolu ziyaretlerimizin akabinde tüm ülkemize en içten dileklerimle geçmiş olsun demek istiyor, Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Biz dahil tüm ülkemize sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”

şeklinde duygularını ifade etti.




PAYLAŞ :