Sağlık-Sen Heyeti Depremzedelerin Acısını Paylaştı
12 Şubat 2023, Pazar

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, beraberindeki heyetle birlikte dayanışma amacıyla deprem bölgesindeki illeri ziyaret etti. Durmuş, afetle mücadelede öncü rol oynayan sağlık çalışanlarıyla ve teşkilat mensuplarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis ve Diyarbakır büyük bir depremle sarsıldı.

Büyük sarsıntı sonucu çöken binalarda on binlerce kişi enkaz altında kaldı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, on binlerce vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı.

Depremin ilk yaşandığı andan itibaren seferber olan Sağlık-Sen heyeti de bölgeye gitti.

Depremden etkilenen illeri ziyaret eden Genel Başkan Semih Durmuş ve beraberindeki heyet, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak AFAD, Kızılay, UMKE ve 112 ekiplerinden bilgi aldı.

Ayrıca bölgedeki şube yöneticilerine ve teşkilat mensuplarına geçmiş olsun ziyareti gerçekleştiren heyet, hem depremzede sağlık çalışanlarıyla hem de sahada görev yapan sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. 

“Bu Zor Günleri Beraber Aşacağız”

Ülkenin son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadığını dile getiren Genel Başkan Semih Durmuş, “Deprem nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm Türkiye’ye ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaraları birlikte saracak, bu zorlu günleri beraber aşacağız” diye konuştu.

Sağlık-Sen heyeti olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illeri ziyaret ettiklerini kaydeden Durmuş, “Tüm vatandaşlarımızı derinden etkileyen depremin yaralarını sarmak için devletimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve askerimiz tüm imkânlarıyla seferber olmuş durumda. Memur-Sen çatısı altında tüm sendikalarımız ve teşkilatımız da hem bölgede hem de illerde ihtiyaçlara göre hareket halinde. Arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Buradan başta bölgede canla başla çalışan görevliler olmak üzere tüm milletimize yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

 




PAYLAŞ :