Bilecik Şube’nin Yeni Yönetimi Seçildi
10 Kasım 2022, Perşembe

Sağlık-Sen Bilecik Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda, şube başkanı ve yönetim kurulu üyeleri belirlendi. İki listeyle gerçekleştirilen seçim sonucunda Emrah Göztepe, Bilecik Şube Başkanı seçildi.

Bilecik Şube’nin 4. Olağan Genel Kuruluna; Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ve Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, genel kurulların yeni umutlar doğurduğunu dile getirerek, seçilen yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Genel Başkan Durmuş: Yanlışların Düzeltilmesini İstedik ve Bunun İçin Her Platformda Mücadele Verdik

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, Ek Ödeme Yönetmeliği'nde son yapılan düzenlemelere ilişkin katılımcılara bilgi verdi. 

Sağlık çalışanlarının en önemli sorununun performansa bağlı adaletsiz ödeme sistemi olduğunu söyleyen Durmuş, “Sağlık-Sen olarak çalışma barışını bozan, çalışanları birbirine düşüren bu sistemin adaletli bir hale gelmesi için yıllardır mücadele ediyoruz. Verdiğimiz mücadele neticesinde Ek Ödeme Yönetmeliği ile önemli adımlar atıldı. Daha önceki sistemde çalışma barışını bozan uygulamalar vardı. Bu yanlışların düzeltilmesini istedik ve bunun için her platformda mücadele verdik. Yeni yapılan düzenlemeyle sağlık çalışanlarının havuzları ayrıldı, ek ödemeler SUT fiyatlarından bağımsız hale geldi, mahsuplaşma kaldırıldı, hastanenin gelirine bağlı ödeme sistemine son verilerek merkezden ödeme sistemine geçildi ve tavan oranları artırıldı” dedi.

"Çalışmalarımız Neticesinde Teşvik Ek Ödemenin Kapsamı Genişletildi"

Yeni yönetmeliğe yönelik eleştirileri de olduğuna ve bu eleştirileri bir rapor haline getirerek Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile paylaştıklarına vurgu yapan Durmuş, "Yönetmeliğin adaletsiz maddelerini yargıya taşıdık ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile paylaştık. Birinci basamak sağlık çalışanlarının muhakkak teşvik kapsamına alınması gerektiğini belirttik. 112 acil sağlık hizmetlerinde görevli sağlık çalışanlarının ek ödemeleri ile hastanelerdeki acil servislerde görevli sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin aynı seviyeye getirilmesini istedik. Kamu eczacılarının taban ek ödeme katsayısının yükseltilmesini istedik. Çalışmalarımız neticesinde teşvik ek ödemenin kapsamı genişletildi. Birinci basamak sağlık çalışanları teşvik kapsamına alındı ve eczacıların taban ek ödeme katsayısı artırıldı. Yönetmeliğin diğer eksik yönlerinin giderilmesi için mücadelemiz devam ediyor. Dağıtımda yaşanan adaletsizliğin giderilmesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Durmuş, yönetmelikte düzeltilmesini istedikleri konulardan da bahsederek, "Bakanlık Merkez teşkilatı ve bağlı kurumlar, Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ve araştırmacı kadrosundakiler de teşvik kapsamına alınmalı. Aile sağlığı çalışanlarının destek ve teşvik ek ödemeleri ile hekim dışı sağlık çalışanlarının taban ödeme katsayıları ve tavan ek ödeme oranları artırılmalı. Genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler ve teknik hizmetler sınıflarının tavanları kaldırılmalı. Merkezden dağıtım olmasına rağmen süren adaletsiz dağılımlar ortadan kaldırılmalı. Birim sorumlularına ilave katsayı uygulamasında yataklı servis sınırlaması kaldırılmalı" diye konuştu. 

"Toplu Sözleşme İkramiyesinin Daha da Artırılması İçin Mücadele Edeceğiz"

Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında katılımcılara bilgilendirdi. 

Memur-Sen’in mücadelesiyle toplu sözleşme ikramiyesinin artırıldığını kaydeden Durmuş, “Toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması sendikal mücadeleyi değerli hale getiren bir kazanım. Her 6 ayda bir kamu çalışanlarına yapılan zamlarla bu oran daha da artacak. Biz önümüzdeki dönemde toplu sözleşme ikramiyesinin daha da artırmak için mücadele edeceğiz” dedi.

3600 ek göstergenin Memur-Sen’in kazanımı olduğunu söyleyen Durmuş, “Yıllardır vaat olan bu talep artık kazanıma döndü. TBMM’de yasalaştı ve 2023 yılında yürürlüğe girecek. Bu konuda genel idari hizmetler, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıflarında çalışan arkadaşlarımızın bir mağduriyeti söz konusu. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının 6-7 yılda düzensiz olarak yapıldığını belirten Durmuş, “6. Dönem Toplu Sözleşme ile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının iki yılda bir yapılmasını sağladık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sınavları yaptı. Sağlık Bakanlığı ile de 2023’ün ilk çeyreğinde sınavların yapılması için mutabık kaldık. Sınava ilişkin takvim bir an önce yayınlanmalı” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Baki: Sağlık-Sen’den Önce Nasıl Sendikacılık Yapıldığını Unutmadık, Unutmayacağız

Genel Sekreter Durali Baki, Sağlık-Sen olarak kimseyi ötekileştirmeden alın terinin hakkını savunduklarını kaydederek, "Kurulduğumuz günden bu yana emek ve alın teri mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kararlılıkla yetkiyi aldığımız günden beri kamu çalışanlarının birçok sorununa neşter vurduk. Kamu çalışanlarımız için onlarca kazanıma imza attık” diye konuştu.

Bugüne kadar marjinal söylemler dışında hiçbir şey üretmeyen sendikaların şimdi kendilerini eleştirdiğini dile getiren Baki, “Onların zamanında nasıl sendikacılık yapıldığını unutmadık, unutmayacağız. Sağlık-Sen olarak, kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar davamız ile ilkelerimizden vazgeçmeyerek sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarını ileriye taşımak için mücadele ettik, mücadele etmeye de devam ediyoruz. Kim ne söylerse söylesin sorunların tek çözümünün adresinin Sağlık-Sen olduğunu herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni eden Baki, bugüne kadar sendikaya emek veren herkese teşekkür etti. Baki, “Yönetime gelecek yol arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Bizleri güçlü kılan birlik ve beraberliğimizdir. Bugün kim kazanırsa kazansın seçimden sendikamız güçlenerek çıkacak. Sağlık-Sen’in başarısı için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Eski Şube Başkanı Akyıldız: Bayrağı Devralan Arkadaşlarımıza Başarılar Dilerim

Eski Şube Başkanı Süleyman Akyıldız yaptığı veda konuşmasında, teşkilat mensuplarından helallik istedi.

Teşkilat mensuplarına teşekkür eden Akyıldız, “Eşitlik, hakkaniyet ve adalet mücadelesini yıllardır beraber sürdürdüğümüz yol arkadaşlarıma, delegelerimize, temsilcilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Allah her birinden razı olsun. Bayrağı devralan arkadaşlarımıza kolaylık ve başarılar dilerim” dedi.

Şube Başkanı Seçilen Göztepe: Bayrağı Daha İleri Noktaya Taşımaya Kararlıyız

Bilecik Şube’nin yeni Şube Başkanı seçilen Emrah Göztepe yaptığı teşekkür konuşmasında, “Devraldığımız bayrağı daha ileri noktaya taşımaya kararlıyız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refah seviyelerini artırmak, sorunlarını çözüme kavuşturmak için teşkilatımızla omuz omuza mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Sağlık-Sen Bilecik Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Emrah Göztepe, Şube Sekreteri Metin Gülhan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yekta Yılmaz, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Çelik, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cihan Tüfekçi, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mevlüt Aktepe, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sümeyye Topal.

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :