Bayburt Şube'nin 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
06 Kasım 2022, Pazar

Sağlık-Sen Bayburt Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan Şube Başkanı Gökhan Akdağ, yeniden Şube Başkanı seçildi.

Genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ile İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hanci, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Turan, Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut, Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, Trabzon Üniversite Şube Başkanı Şenol Sungur ve Tunceli Şube Başkanı Kadir İşitmen katıldı.

Genel kurulda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, toplu sözleşme kazanımları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“Dava Büyüklerimizin Yaktığı Meşale Yolumuzu Aydınlatıyor”

Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana eşitlik, hakkaniyet ve adalet şiarıyla sendikal mücadele yaptığına dikkat çeken Durmuş, “Biz kuruluş ilkelerimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Dava büyüklerimizin yaktığı meşale bugün hala yolumuzu aydınlatıyor. Allah her birinden razı olsun. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refah seviyelerini artırmak, yüzlerini güldürmek için gece gündüz demeden mücadele ediyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz mücadele neticesinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzlerini güldürecek önemli kazanımlar elde ettik. Yine aynı inanç ve azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“İstihdam Sağlık Sisteminin Geleceği İçin Zaruret”

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değinen Durmuş, sağlıkta şiddetin en temel sorunların başında geldiğini söyledi.

Durmuş, devamında şunları söyledi:

“Şiddetin en önemli nedenlerinden biri istihdam yetersizliği. Şiddet olaylarının sebeplerine baktığımızda ‘uzun süre sıra bekleme’ geliyor. Sağlık çalışanlarımız da istihdam yetersizliği yüzünde aşırı iş yükü altında eziliyor. Yakın zamanda 85 bin sağlık personeli alınacağı açıklandı. Bu açıklama gerçekten çok önemli ve bu alıma ilişkin takvimin bir an önce açıklanması gerekiyor.  Böyle büyük bir alımın önümüzdeki yıllarda da tekrarlanmasını istiyoruz. Çünkü bu bir talepten öte sağlık sisteminin geleceği için bir zaruret.”

“Performansa Dayalı Adaletsiz Döner Sermaye Sistemine Son Verildi”

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile performansa dayalı adaletsiz döner sistemine son verildiğini dile getiren Durmuş, “İş barışını bozan, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu düşüren adaletsiz döner sermaye sisteminin değiştirilmesi için yıllarca mücadele ettik. Yaptığımız mekik diplomasisi ve eylemlerle bu sorunu görünür hale getirdik. Netice olarak performansa bağlı adaletsiz döner sermaye sistemine son verildi. Yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarının havuzları ayrıldı, ek ödemeler SUT fiyatlarından bağımsız hale geldi, mahsuplaşma kaldırıldı, hastanenin gelirine bağlı ödeme sistemine son verilerek merkezden ödeme sistemine geçildi ve tavan oranları artırıldı” bilgisini verdi.

Ek Ödeme Yönetmeliği’nin eksik yönlerinin ve adaletsizliğe yol açan maddelerinin de olduğunu söyleyen Durmuş, “Ek Ödeme Yönetmeliği’nden yararlanamayan veya az yararlanan sağlık çalışanlarımız için mücadeleyi sürdürüyoruz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Davamızda Öncelik Kardeşlik Hukukumuza Zarar Vermemektir

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan yaptığı konuşmada, Bayburt Şube’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni etti.

Baykan, “Genel kurul süreçleri yenilenme, yeni hedefler belirleme ve güç kazanma yerleridir. Bizim davamızda öncelik kardeşlik hukukumuza zarar vermemektir. İnanıyoruz ki omuz omuza yol yürürsek, birlikte hareket edersek aşamayacağımız engel yoktur” şeklinde konuştu.

Bayburt Şube Başkanı Akdağ: Teşkilatımızla Büyük Bir Aile Olduk

Güven tazeleyen Bayburt Şube Başkanı Gökhan Akdağ da yaptığı konuşmada, “Her zaman yanımızda olan temsilcilerimize, delegelerimize ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu zor yolculuk bize, birlikte olursak, bir aile gibi olursak, en büyük zorluklarla bile başa çıkılabileceğimizi öğretti. Çok şükür teşkilatımızla büyük bir aile olduk. Şimdiye kadar aldığımız bayrağı bir ileri noktaya taşımaya, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza daha iyi hizmetler götürmeye çalıştık. Bundan sonra da hedefimiz bu olacak. Daha iyisini yapmayı kendimize görev edineceğiz” diye konuştu.

Sağlık-Sen Bayburt Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Gökhan Akdağ, Şube Sekreteri Sevinç Şık Akkoyun, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hazar Altundaş, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Oruç, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Umur Kahrıman, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Namık Hoso, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İlknur Eyri.

PAYLAŞ :